Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikâyetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bakanlığımızca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Merkezleri diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikâyetler ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.
Şubat ayı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 99 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 41’i ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 14’ü cep telefonu, 12’si ayakkabı, ikişer adet giyim, mobilya ve motorlu araç, birer adet bilgisayar, halı, futbol topu, kuru temizleme, otobüs işlt, navigasyon cihazı, elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi ve kargo taşımacılığından oluşurken, 45’i çeşitli bankacılık hizmetleri, 10’u kapıdan ve mesafeli satış ve 2’si abonelik sözleşmesi ve biri kampanyalı satış konularını içerdi.
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Şubat ayı içinde 13 Şubat 2012 ve 27 Şubat 2012 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 34’ü tüketici lehine, 24’ü tüketici aleyhine ve 17’si bilirkişi ataması olmak üzere toplam 75 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.