Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Durdu Gül, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle gittiği Denizli Devlet Hastanesi'nde kalbinin ve dalağının göğüs kafesinin sağında, karaciğerinin solunda olduğunu öğrendi.

Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Cahit Dartanel, gazetecilere yaptığı açıklamada bulantı şikayetiyle gelen hastaya akut safra kesesi iltihabı teşhisi konulduğunu söyledi.

Hastanın ameliyat öncesi ultrason ve tomografisinin çekildiğini ifade eden Dartanel şunları söyledi:

''Hastanın kalbinin ve dalağının göğüs kafesinin sağında, karaciğerinin ise göğüs kafesinin sol tarafında olduğunu tespit ettik. Normalde kalp solda, karaciğer sağdadır. Bu durum 10 milyonda bir görülür. 35 yıllık bir cerrah olarak meslek yaşamında ilk defa böyle bir durumla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadım. Hasta bu özel durumu fark edilmeden ameliyat edilse hayati tehlikeyle karşı karşıya kalırdı.''

Dartanel, akut safra kesesi iltihabı ameliyatı olan Durdu Gül'ün 3 gün yoğun bakımda gözetim altında tutulduktan sonra servise alındığını sözlerine ekledi.

Durdu Gül ise kalbinin sağda, karaciğerinin solda olduğunu kendisinin de bilmediğini, bu duruma doktorlar gibi kendisinin de şaşırdığını söyledi.

A.A.