75 kazan keşkekin 3 saatte tüketildiği hayırda Dedebağ Dedesi’nin yapılan türbesi de protokol üyelerince hizmete açıldı. 

Aydın Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile 20 bine yakın öğle saatlerine kadar dağıtımı süren keşkek ve turşudan yediler.

Karacasu'ya bağlı Cuma Mahallesi Muhtarlığının organize ettiği geleneksel keşkek hayrının her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini söyleyen Muhtar Mehmet Osan, “11 yıl önce muhtar seçildiğimde yine derneğimiz aracılığı ile Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke dışındaki Karacasulu vatandaşlarımız nakdi yardım gönderdi. Hayır sırasında da yardımlar geliyor. Biz bu keşkek hayrını imece usulü sürdürmeye devam ediyoruz ve bizden sonrakiler de devam ettirecek. 7'den 77'ye herkes bu hayır için gönüllü çalışıyor. Bin 500 kilo buğdaya bin 500 kilo et karıştırarak keşkeği yaptık" şeklinde konuştu.


AMAÇ, KARACASU’YU TANITMAK
Malzemelerin gönüllülerin bağışı ile toplanıp, yine gönüllü vatandaşların geceden itibaren keşkeği hazırlamasıyla hayrın gerçekleştiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı; “Eskilerin imece yöntemini tamamıyla uygulayan, bütünleştirici bir etkinliktir. Birbirini tanımayan uzaktaki Karacasulular da hatta Karacasulu olmayanlar da bu imece usulüne katılarak buğday temizleyip, et ufalayarak farklı bir deneyim yaşar. Dedebağ'a gelen binlerce insana dualar eşliğinde bolca keşkek dağıtıldı. Cuma Mahallesi Muhtarımız Mehmet Osan ve Kaymakamımız Yavuz Güle’e teşekkür ediyorum. Amacımız tarihi kentimiz Afrodisias heykelcilik okulunu, Karacasu'daki seramikçilerimizi, derilerimizi, demirlerimizi, pidecilerimizi ve yaylalarımızı tanıtmak. Bu kapsamda tarihi evlerimiz ve sokaklarımızı düzenleyerek kültür şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise, "Türkiye’nin en uzun devam eden hayır geleneğinde buluşmuş olmaktan mutluyuz. Dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik ile sevginin en önemli örneği olarak 8 asra dayanan bir gelenektir. Bu geleneği yaşatan, destek veren, gönül verenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg