Bilge Kanadoğlu: Üzülmedim, korkmadım

Son Ergenekon operasyonunda iki evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu"na yöneltilen suçlamalar, arama izni için mahkemeye sunulan gerekçelerde ortaya çıktı: "Örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin adreslerinde incelemeye ihtiyaç vardır" denildi.


ERGENEKON soruşturması kapsamında iki evi aranan, "Zarar verdik mi" diye soran polislere, "Maddi zararım yok ama manevi zararım büyük" diyen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu"nun "teknik takipte" olduğu ortaya çıktı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi"nin kararına göre Sabih Kanadoğlu"nun Ankara ve Ayvalık"taki iki evinin 6 Ocak tarihinden itibaren 72 saat süreyle arama, el koyma ve incelenmesine izin verildi. Kararda, Kanadoğlu için "Yürütülen teknik takip çalışmaları sonucunda örgüt mensupları (Ergenekon) ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüpheli" ifadesi kullanıldı. Kanadoğlu"nun evinin aranma kararında ilişkilendirildiği eylemler şöyle yer aldı:

Bilinen her suç gerekçede yazılmış

5 Mayıs 2006, 10 Mayıs 2006, 11 Mayıs 2006 tarihlerinde İstanbul"da bulunan Cumhuriyet Gazetesi"ne el bombası atılması

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi"ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu yüksek hakim Mustafa Yücel Özbilgin"in öldürülmesi.

13 Haziran 2007 tarihinde İstanbul ili Ümraniye İlçesi"nde bir adrese düzenlenen operasyonda 27 adet el bombasının ele geçirilmesi.

26 Haziran 2007 günü Eskişehir ilinde gerçekleştirilen operasyon sonucu 12 adet el bombası, iki adet uzun namlulu silah, 11 kilogram C3 patlayıcı, 11 kilo TNT patlayıcı ele geçirilmesi."

"Yürütülen teknik takip sonucu"



Karar metni şöyle devam etti: "Birçok şüphelide devletin güvenliğine ilişkin gizli belgelerin bulunduğu, Yargıtay mensuplarına yönelik suikast planlarının ele geçirildiği, Başbakan, birçok gazeteci ve yazara karşı şok suikastlerin planlandığı, bahsedilen eylemlerin Ergenekon terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği, yürütülen teknik takip çalışmaları sonucunda örgüt mensuplari ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin adreslerinde bulundurulması muhtemel delil ve dökümanların elde edilmesi amacıyla arama yapılmasına, bulunacak delillere el konulmasına deliller üzerinde inceleme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur."

Kararda Kanadoğlu"nun ikametgáh adresleri, araçlarında bir defaya mahsus gündüz ve gece vakti arama yapılmasına, arama sonrası "suç ve suç unsuru" olabileceği değerlendirilen bilgisayar, CD, kayıt yapılan elektronik cihazlara, ateşli silah, bıçak ve dökümanlara arama, el koyma ve incelemesine karar verildi." Kanadoğlu"nun avukatı İsmail Sami Çakmak Hürriyet"e, "Yargı kararı elimde müvekkilim teknik takip altındaymış. Yargı kararından böyle anlaşılıyor. Bugün deliller incelenirken, hazır bulunma talebi yapacağım. Arama kararına itirazı da haftaya yapacağım" diye konuştu.


Hürriyet