İnternet arama motoru Yahoo'nun ilk çeyrek karı geçen yıla göre yüzde 78 düştü. Yahoo, sonuçların hayal kırıklığı yaratması nedeniyle çalışma gücünü yüzde 5 azaltacak.

Yahoo, reklam gelirlerinin düşmesi nedeniyle ilk çeyrek karının yüzde 78 azalarak 118 milyon dolar (hisse başına 8 sent) olduğunu açıkladı. Şirket geçen yıl aynı dönemde 537 milyon dolar (hisse başına 37 sent) kar etmişti.

Yahoo'nun aynı dönemde gelirleri ise yüzde 13 gerileyerek 1,58 milyar dolar oldu.

İnternet şirketi, ekonomik koşullardaki sıkıntının sürdüğünü, ilk çeyrekte internet sitesindeki görüntülü reklam ve arama temelli reklam gelirlerinin düştüğünü belirtti.

Bu arada Yahoo, 600 ila 700 personeli işten çıkaracağını da bildirdi.
Geçen yıl ekim ayında 1,600 kadar personelin işine son vereceğini açıklayan Yahoo, geçen yıl sonu itibariyle 13 bin 600 kişiye istihdam sağlıyordu.

İnternette halen en gözde ziyaret sitelerinden biri olmasına rağmen Yahoo'nun şansı 2005 yılında, internette arama motoru lideri Google'ın daha fazla reklam geliri elde etmesi ve gençlerin Facebook ve MySpace gibi yeni siteleri mekan edinmesi yüzünden azalmaya başladı.

Yahoo üst yöneticisi Carol Bartz, ocak ayında, şirketin eski üst yönetici ve kurucu ortağı Jerry Yang'ın yerini aldı. Geçen yıl Microsoft'un Yahoo'yu satın almak için yaptığı 47,5 milyar dolarlık teklifi geri çeviren Yang, şirketin hisselerinin değerini düşürdüğü gerekçesiyle yatırımcıların tepkisini çekmişti.

Sabah