7. Uluslararası Dadaş film Festivali bu yıl 14-19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl Onur konukları arasında Cüneyt Arkın ve Filiz Akın'ın bulunduğu festival bu yıl Onur Ödülü Kadir İnanır'a takdim edecek. 14 Mayıs'ta Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılacak törenle başlayacak olan festivalin açılış filmi bol ödüllü İran yapımı Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) olarak belirlendi.
Bu yıl İran Sineması'na büyük bir yer ayıran festivalin film seçkisine paralel olarak düzenlenecek etkinliklerde ise İran sineması masaya yatırılacak. Düzenlenecek panele konuşmacı olarak katılacak isimler arasında yönetmen Şirin Şedgh Gooya, akademisyen Cihan Aktaş, sinema fotoğraf sanatçısı Hafez Ahmedi, yönetmen Mehdi Haşimi, yönetmen Efsane Monadi ve yönetmen Nader Moghaddas bulunuyor. Ayrıca öğrencilerle sinemacıları biraraya getiren Sinema Okulu projesi de devam ediyor. Festivalde sinema dersi verecek isimler ise oyuncu Gülsen Tuncer, yönetmen Engin Ayça, yönetmen Yüksel Aksu, akademisyen Orhan Kaplan, yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu ve görüntü yönetmeni Turhan Yavuz.
Temasını Çocuk Hakları olarak belirleyen Dadaş Film Festivali'nde bu kapsamda çocukların çektiği filmler gösterilecek ve “Çocuk Hakları”yla ilgili Profesör Dr. Ahmet Emre Bilgili bir de seminer verecek.