Toplantıda gündem maddeleri tek tek oylamaya sunulurken, yönetim kurulu seçimleri yapıldı.
MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, İl Başkanı Hasan Muti ve efelrin yoğun ilgi gösterdiği kongreye bazı efeler yöresel kıyafetleri ile katıldı.
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yormaz yaptığı konuşmada 3 yıldır yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, “Ulusal ve yerel medya kuruluşlarında Kuvayi Milliye Ruhunu başarıyla anlatarak, vizyonumuz ve misyonumuzu halkımızla paylaştık. Aydın Belediyesi"nin katkılarıyla Kuvayi Milliye Gezileri düzenleyerek kültür ve tarih gezisi adı altında öğrencilerimizi Sultanhisar"daki Malgaç Anıtı"ndan başlayıp, Yenipazar"daki Yörük Ali Efe Müzesi ve Çine"deki Kuvayi Milliye Müzeleri"ne götürerek Kuvayi Milliye ruhunu aşıladık. Çanakkale Şehitliklerini ve Anıtkabir"i ziyaret ettik. Katkıları nedeniyle Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na teşekkürü bir borç biliyoruz. Geçtiğimiz 3 yıllık dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de aynı şekilde ve daha da çok çalışacağımızı bildirir, genel kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.
Kongrede Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Mustafa Yormaz, Serhat Gökalp, Veli Tiryaki, Ayten Cantunalı, Nuray Uzak, Süreyya Kösem ve Ali Aslan seçilirken, yedek üyelikler Cenap Gökalp, Ramazan Yılmaz, Sami Taşkın, Yakup Madran, Ertan İsli, Hulisi Yavaş ve Ayşe Durmaz"dan oluştu.
Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine Ali Yormaz, Mustafa Şen, İlker Karademir, yedek üyeliklere Murat Hortum, Ali Rıza Cihan ve Sevil Soyran seçildiler. Genel Merkez Delegelikleri Serhat Gökalp, Veli Tiryaki ve Sürayya Kösem"den oluştu.