Darbecilerin, o atmosferi yakalayamadığı için darbe yapamadığını belirten Çelik, darbe endişesinin ise siyasi performanslarına olumsuz yansıdığını kaydetti.

Bakan Çelik, Bursa'nın yerel gazetelerinden Olay Gazetesi'nde köşe yazarı Özlem Buğday Yağmur'a açıklamalarda bulundu. 12 Eylül referandumunun önemine değinen Çelik, referandumun ülke açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Çelik, şöyle konuştu: "Yüksek yargı bazen arka bahçe gibi kararlar veriyor. CHP'nin arka bahçesi demesek de olur. Bir ideoloji de diyebilirsiniz. Biraz çağı geçmiş bir dünyada durma mücadelesi. Böyle bir şey olabilir mi? Bana göre, sana göre hukuk kararı olmaz."
"DARBE TASARLAYANLAR, O ATMOSFERİ YAKALAYAMADI"

Ergenekon davası sürecine de değinen Bakan Çelik, tutukluluk süreçleriyle ilgili kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Türkiye'de halkın oyuyla seçilmiş bir iktidarı alaşağı etme çabasında olan birileri varsa bunların ayıklanması gerektiğine işaret eden Çelik, "Darbe gibi bir risk görüyor musunuz?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Vallahi ben 7 yıl darbe riskiyle yaşadım! Geçtiğimiz iktidar döneminde bunu yoğun hissettim. Böyle siyaset olur mu? Siz bunun performansı nasıl etkilediğini, dikkatlerinizi nereye çektiğini, sizi nasıl huzursuz ettiğini biliyor musunuz? Türkiye, bir taraftan demokrasiyle yüzleşiyor, bir taraftan dünya ile entegre oluyor, AB entegrasyonu için çalışıyor. Bunu tasarlayan, düşünen de o atmosferi yakalayamadığı için erteledi."

Çelik, "Punduna mı getiremedi?" şeklindeki soruya ise "Onlar için de olması gereken ama zamanlamasında sıkıntı çekilen bir süreç diye düşünüyorum. O, ay ışığı, beyaz ışık, yeşil ışık, sarı ışıklara baktığımız zaman.. İşte yargının bugünkü konusu.. İşin özü itibarıyla bir gerçek var. Türkiye'nin geleceği ile Türk insanının geleceği ile oynama niyetinde olanlar varsa, kusura bakmasın onlar da bedellerini ödesin." şeklinde cevap verdi.

"MUHALEFET 12 EYLÜL'DEN SONRA ÇATIRDAYACAK"

Muhalefetin, üretmek yerine AK Parti'yi karalama yoluna gittiğini belirten Çelik, 'laiklik gidiyor' gibi sanal gündemler üretilmesini eleştirdi. CHP'deki genel başkan değişikliği ile bunların sahte düşünceler olduğunun ortaya çıktığının altını çizen Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan laiklikle ilgili, rejimle ilgili bir şey duydunuz mu? Sayın Baykal'ın söylemleri ile ilgili bir şey duydunuz mu? Ne oldu? Bir anda AK Parti mi değişti, yoksa CHP mi? Sanal gündemin CHP'ye bir şey getirmeyeceğini gören Kılıçdaroğlu bundan vazgeçti. Laiklik de ortadan kalkmadı. Laiklik aynı ihtişamıyla ortada duruyor. Bizim için güçlü bir muhalefet anlamlıdır. Bundan kastımız, bağıran çağıran değil, proje üreten muhalefettir. Sıkıntı da budur. Ne Baykal döneminde böyle bir muhalefet vardı, ne de Kılıçdaroğlu döneminde var. Göreceksiniz, muhalefet 12 Eylül'den sonra çatırdayacaktır."

Bakan Çelik, bir soru üzerine Alevi açılımının başarılı olduğunun altını çizdi. "Alevi açılımı konusunda devlet hafızası yenilendi." diyen Bakan Çelik, önemli mesafeler alındığını sözlerine ekledi.

Cihan