Kieron Williamson, 7 yaşında bir İngiliz çocuk. Geçen ay İngiltere'de ikinci resim sergisini açtı. Sergideki 16 tablosu sadece 14 dakika içinde satıldı. Kieron'un tabloları ileride "bir dahinin gençlik dönemi çalışmaları" olarak kabul edilebileceği için bugün yatırımcıların iştahını kabartıyor. Emekli olduktan sonra resme yönelen Kenan Evren'in tablolarına yönelik ilgi ise kısa sürdü. Marmaris'teki villasına alıcı çıkmayan Evren'in icraya düşen tablolarına da ilgi gösteren olmadı.

7 yaşına yeni basan Kieron, dahiyane resimleriyle Ada"nın gündemine oturdu. Kieron ikinci sergisini geçtiğimiz günlerde açarken sattığı 14 dakikada satılan 16 tablodan 45 bin TL gelir elde etti. Sergi, Londra"dan gelen bir çok sanatsevere ev sahipliği yaptı. Kieron"un yaptığı tabloları almak için 680 kişi halen sırada bekliyor. Genç ressamın okul kitaplarına çizdiği basit pastel çizimleri satın almak isteyenler de var. Kieron"un babası Keith Williamson kitap başına 2 bin TL teklif aldıklarını açıkladı.

Kieron"un resim merakı ise bir dizi talihsiz olaydan sonra başladı. 2 yıl önce elektrik işleriyle uğraşan babası çok ağır bir kaza geçirdi ve çalışamayacak duruma geldi. Bu olayın ardından Kieron"un babası Keith Williamson tabloları satın alıp biriktirmeye daha sonra tekrar paraya çevirmeye başladı. Fakat bu durum ailenin yaşadığı rahat evden dar bir apartman dairesine taşınmasına neden oldu. Bu noktadan sonra Kieron küçük dairede tüm gününü resimlerin arasında onları inceleyerek geçirmeye başladı. 2 yılın sonunda ortaya dahiyane denilebilecek sanat eserleri çıktı.