AK Parti"nin vatandaşın derdini değil telefonda ne konuştuğunu iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisiyle ilgili dinlemenin dava dosyasına konulmasının hukuksuzluk olduğunu tekrarladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce"de yaptığı konuşmada da telekulak iddialarına değindi ve kendisinin dinlenmesine tepkisini sürdürdü. AK Parti iktidarının vatandaş üzerinde baskı kurduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu “Düşünebiliyor musunuz 21. yüzyılın Türkiye"sinde vatandaş telefonla konuşmaktan korkuyor, telefonda insan niye korkar, "acaba bir şey söylersem birisi beni dinliyor mu?" diye. AK Parti"nin kulakları çok büyük. Unutmayın bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuğunu merak ediyorlar. Meydanlarda ne söylediğinizi değil, telefonda ne konuştuğunuzu merak ediyorlar. Onun için zaman zaman söylerim, derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep Bey Ankara"dan duyar” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP lideri, Kılıçdaroğlu, önceki gün yasa dışı dinlemelere ilişkin kaygılarını dile getirdiğini hatırlatarak, “Daha önce de "Adalet Bakanlığına başvurdum" demiştiniz. Bugün bir açıklama yapmışlar, "biz görevimizi ihmal etmedik, bugüne kadar bu incelemeler yapıldı" deniliyor” ifadeleri üzerine, şunları söyledi:

"Soruşturma açılmalıydı"

“Adalet Bakanı"na şu soruyu sormak isterim. Benim bir gazeteci arkadaşla yaptığım telefon konuşması, olayla hiç ilgisi olmamasına karşın dava dosyası içerisine konuluyor. Yasaya aykırı olarak konuluyor. Normalde onun imha edilmesi lazım. Ben Adalet Bakanı"na suç duyurusunda bulundum. Adalet Bakanı neden gereğini yapmadı? Hangi gerekçeyle gereğini yapmadı? Onun için onların yaptığı açıklamaların hiçbir önemi yok, gerçek meydanda. Adalet Bakanlığı"nın soruşturma açması gerekiyor. Benim yaptığım telefon görüşmesi özel telefon görüşmesi. Dava dosyalarına aykırı giriyorsa o savcı hakkında soruşturma açması gerekir. Savcıyı koruması değil. Eğer savcıyı korursa savcı yasa dışı her işlemi rahatlıkla yapabilir anlamına gelir ki, bu doğru değil. Bu hukuk devletine yakışmaz.”

Başbakan Erdoğan"ın “ODA TV"ciler düşüncelerinden dolayı değil, başka bir eylemden dolayı tutuklandılar” sözlerinin anımsatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu “Sayın savcı böyle bir açıklama yaptığına göre, bir bildiği vardır.

Biz ayrıntıları bilmiyoruz. Ayrıntıları kamuoyuna açıklasaydı daha iyi olurdu. Belki iddianameyi de herhalde hazırlıyordur şu anda. Onu bilmiyoruz, açıklasın görürüz” dedi.

"Yedi sülaleniz köşeyi döndü"

CHP lideri dün CHP"nin en az oy aldığı kentlerden biri olan Düzce"deydi. Burada çeşitli etkinliklere katılan ve vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, kente daha fazla gelerek halkın sorunlarını dinleyip, çözüm yollarını anlatacaklarını söyledi. AK Parti hükemetinin özellikle ekonomi politikalarına ağır eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında yapacaklarını da anlattı.

Vatandaşın ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılardan örnekler veren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Daha da diyorlar ki, biz memleketi iyi yönetiyoruz. Sizin yönettiğiniz ortada, siz köşeyi döndünüz, yedi sülaleniz döndü, ama milletin hali perişan. Beraber mücadele edeceğiz, ben sizin derdinizi dile getireceğim ama siz de derdinizi her yerde söyleyiniz, halk en büyük güçtür bunu unutmayın. Türkiye"deki her namuslu vatandaşı, CHP çatısı altına bekliyorum. Bu çatıda herkese yer var, bölünmeyelim birleşelim, biz sizin derdinize talibiz, AK Parti ise rantınıza talip. Aramızdaki fark bu.”

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında herkesin rahat nefes alacağını, bunun sözünü verdiğini belirterek, halkın her katmanının desteğini beklediğini söyledi. Türkiye"yi düzgün, doğru siyasetle buluşturmak istediğinin altını çizen CHP lideri Düzcelilere, “İktidar olmak için kul hakkı mı yemek lazım? Bir de kul hakkı yemeyenleri, doğru birini iktidar yapın. Eğer iktidarı bunlara teslim ederseniz haliniz ortada, ezilmeye razıyız diyorsanız, bir şey demiyorum ama gönlüm razı değil” diye seslendi.