17:10'da gözaltına alınan subayların lojmanları ise ancak 24:00'te arandı. Geçen bu süre içinde delillerin karartılmış olabileceği üzerinde duruluyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiası ile gözaltına alınan iki askerin evlerinde 7 saat sonra arama yapıldığı bildirildi. Gözaltına alındıklarında üst ve araç aramaları yapılan iki asker için daha sonra ev araması için Cumhuriyet Savcısından arama izni istendi. Akşam saat 17.10'da gözaltına alınan Albay Erkan Y.B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin oturduğu Yıldız MSB Lojmanlarında saat 00.30 sıralarında arama yapıldığı ortaya çıktı. Gözaltından 7 saat sonra yapılan aramalarda delillerin karartılmış olabileceği iddia ediliyor. Uzmanlar, 5 dakikalık gibi bir sürenin dahi delillerin yok edilmesine yeteceğini belirtiyor.

10 FARKLI ARAÇ 10 FARKLI SİM KARTI

Bülent Arınç'a suikast iddiasının altından organize çalışan bir yapılanma çıktı. Mart 2009'dan itibaren takibe alınan subayların 10 araç ve 10 sim kart kullandıkları ve Arınç'ın evinin çevresinde sayısız yüzlerce keşif yaptıkları belirlendi. 2 subayın yaklaşık 9 aydır yürüttüğü faaliyetler ve Arınç'ın oturduğu 1424. caddede yaptıkları çok sayıda geçiş kameralarca saptandı. Subaylar, Bumerang isimli Rent a Car firmasından 10 defa araç kiraladı. Cuma akşamı kiraladıkları araçlarla cumartesi, pazar günleri 80 kilometrelik hat kontrol edildi. İki subayda sahte kimliklerle aldıkları 10 sim kart ile haberleştiler. Arınç'a yönelik suikast iddiası ile gözaltına alınan iki askerin evinde ele geçirilen kroki elle çizildiği ve detaylı olarak cadde ve sokakların belirtildiği tespit edildi.

TİB KAYITLARI İNCELEYECEK

Mart 2009'dan beri Çukurambar bölgesinde izleme yapan iki asker 19 Aralık akşamı saat 17.00 sıralırında gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerin üzerleri TEM polisi tarafından didik didik arandı. Polis bu kartlara ait telefon görüşmelerini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan istedi. İki askerin sık sık araç kiraladığı Güvenlik Caddesi 127 numaradaki Bumerang Rent a Car'dan araç kiralarken asker olduklarını beyan ettikleri belirtildi.

Binbaşı'da Ergenekon kuşkusu

Bülent Arınç'a yönelik suikast iddası ile gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Binbaşı İbrahim G.'nin Ergenekon zanlısı Muzaffer Tekin'i cezaevine girmeden birçok kez telefonundan aradığı tespit edildi. Polisin ikili arasında ne sıklıkla görüşme yapıldığı ve ne konuştuklarını belirlemeye çalıştığı öğrenildi. İki askerin ortaya çıkarılacak bağlantıları ışığında yeniden gözaltına alınabilecekleri ileri sürüldü./yeni şafak