Akşam Gazetesi'nden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, sivillere yönelik şiddet nedeniyle zor durumda kalan terör örgütü PKK, sırtından vurulan mühendis Engin Yıldırım için 'polis muhbiri' bahanesi uydurmuş...
İzmir'de görevli Kimya Mühendesi Yıldırım'ın öğretmen eşinin tayini Hakkari Yüksekova'ya çıkmıştı. Yıldırım da evi yerleştirmesine yardımcı olmak için yanına gitmiş, 1 hafta kalmış, vurularak öldürülmüştü. Terör örgütü 'biz öldürmedik' savunması yapmıştı. Ancak olaydan bir gün sonra istihbarat birimleri, PKK'nın sözde Hakkari Bölge Komutanı 'İskender' kod adlı teröristin Kandil'e telsizle verdiği bilgilere ulaştı. İşte Kandil'deki Roj kod adlı terörist ile 'İskender'in telsiz konuşması:
FORMÜL BULUN
l Roj  : İbrahim (İskender demek istiyor)
İskender : Roj
l Roj : Ses geliyor mu?
İskender : Bir bilgi var
l Roj : Tamam
l İskender: Ayın 27'sinde saat akşam 6.30'da Engin Yıldırım adnda bir şahıs. Bu şahıs İzmirli'dir. Kimya mühendisidir. Bu bir haftadır Yüksekova'da bizim takibimiz altındadır. Bu şekilde sürekli emniyete gidip geliyordu. İki üç sefer akrep ile evine bırakıldı. Bu esas üzerinde Jitem olarak iş yapıyordu. Bu esas üzerine öldürüldüğü gün de yine akrepten indikten beş dakika sonra arkadaşlar vurdular. Düşman ile ilişkisi vardı zaten işi de ...?
l Roj: Tamam arkadaş
l İskender: Artık uygun bir şekilde formüle edersiniz. Biz vermeyelim dedik. Farajin Roza dedi direk
l Roj'a verin
l Roj: Tamam
İskender: Arkadaş buydu. Soran olursa söylersin
l Roj: Yok. S.S. Roza
l Roza: Dinliyorum
l Roj: Tekmilde geçmesine gerek var mı?
l Roza: Biz geçelim
l Roj: Geç
 
POLİSLE YAN YANA BİLE GELMEDİ
EMNİYET birimleri telsizdeki iddiaların doğru olmadığını tespit etti. Mühendi Yıldırım, Hakkari'de bulunduğu dönem içerisinde emniyet birimleri ile yan yana bile gelmemiş. PKK cinayeti üstlenmemişti.
 
milliyet