Antalya Jandarma Komutanlığı'nın istihbarat ekipleri geçen yıl Belek'te 5 yıldızlı bir otele yaptıkları operasyonda 350 şişe kaçak içki ele geçirdi. Bunun ardından başlatılan soruşturmada 5 ay önce teknik takibe geçildi. Teknik takibin sonunda ise C.T.'nin kendisine ait yasal olarak 1 şirket kurduğu ve bu şirket adına çeşitli markalarda viski, votka ve cin ithal izni aldığı belirlendi.

İTHALAT İZNİ OLDUĞU İÇİN ŞÜPHE ÇEKMEDİ

C.T. ayrıca yanında çalışan garson, şoför gibi yardımcı elemanların üzerine ise 4 paravan şirket daha kurarak faaliyetlerini buradan da sürdürmeye başladı. C.T. yasal olan şirketi vasıtası ile 2 bin viski ithal ederken, bu yolla aldığı fazla bandrolleri ise sahte olarak ürettiği şişelere yapıştırarak piyasaya sürdü. Paravan firmalar aracılığıyla satışa sunduğu sahte içkileri kontrole gelen maliye ve gümrük müdürlüğü ithal izni bulunan C.T.'den şüphelenmedi.

SAMSUN'DA 13 BİN SAHÇE İÇKİ

Samsun'a giden Antalya Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyarısı ile yapılan sayımda 2 bin şişe viski ithal edilmesine rağmen gerçek bandrollü 15 bin şişe viski ele geçirildi. Samsun'da ele geçirilen 13 bin sahte içki üzerine operasyona başlanıldı.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

İstanbul, Bursa, İzmir, Adana, Mersin, Antalya ve Samsun'da çeşitli adreslere baskın yapan jandarma C.T.'yi İzmir'deki evinde bulamayınca cep telefonu sinyallerini izlemeye aldı ve işadamını İzmir'de bir akaryakıt istasyonundan benzin aldıktan sonra otomobiliyle kaçmaya çalışırken yakaladı. Jandarma farklı adreslere yaptığı operasyonlarda da sahte içkileri imal ettikleri ve dağıttıkları öne sürülen 12 kişiyi daha gözaltına alarak Antalya'ya getirdi.

Zanlıların boş şişeleri Hindistan'dan ithal ettikleri, Bulgaristan'dan içki ithali için bandrol aldıkları, bu bandrolleri İzmir ve ilçelerinde imal ettikleri sahte cin, votka ve viski şişelerine yapıştırarak bayilere dağıttıkları öne sürüldü.

İzmir'de imalathanesi bulunan Türkiye'deki kaçak ve sahte içki organizasyonunun başındaki isim olarak gösterilen 34 yaşındaki C.T.'nin sahte ve kaçak içki suçlamasından 40 ayrı suç kaydının bulunduğu belirlendi. Jandarma ekipleri, el koydukları 85 bin şişe sahte içkiyi Antalya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim etti. C.T.'nin İzmir Çiğli'de tespit edilen imalathanesinde ise 60 rulo etiket, 1650 bilyeli kapak, 3 karıştırıcı makinesi, şişeleme makinesi, 1000 litrelik tank, 2 çuval döküman ile yüzlerce boş şişe ele geçirildiği kaydedildi.

Antalya'ya getirilen C.T.'nin susma hakkını kullandığı belirlendi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken zanlıların Pazar günü adliyeye sevk edileceği belirtildi.