13 sivil toplum kuruluşu yedi ilde “teröre lanet” yürüyüşü düzenleyecek
 
Hedef her mitinge birer milyon kişinin katılması
 
TOBB, Türk-İş, TESK, Hak-İş, Kamu Sen ve TİSK başta olmak üzere 13 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri dün Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ile CHP ve MHP liderlerini ziyaret etti.
 
Edinilen bigilere göre 13 STK başkanı, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere siyasi parti liderlerine tüm Türkiye çapında “teröre lanet” yürüyüşü yapmayı planladıklarını, milyonlarca vatandaşın teröre karşı topyekün biraraya gelmesini sağlayacaklarını anlattı. STK’ların planına göre, Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilecek 1’er ilde, milyonlarca vatandaşı biraraya getirecek teröre lanet yürüşleri organize edilecek. Miting ve yürüyüşler “7 ilde 7 milyon kişi” sloganıyla organize edilecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden heyet İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Samsun, Şanlıurfa, Kayseri illerinde terör yürüyüşü yapılması önerisini dile getirdi. CHP yürüyüşlere destek verileceği mesajı verdi. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları il isimlerini duyduktan sonra, “Bugün Türkiye konjoktüründe en önemli il Diyarbakır. Bu il neden yok?” diye sordu.
 
‘Gün slogan atma zamanı değil’
 
Başbakan Erdoğan Hak-İş Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yine terörle mücadeleye ilişkin mesajlar verdi ve muhalefete yüklendi. Erdoğan, “Gün slogan atma zamanı değildir, hamaset zamanı değildir... Bu zor zamanlardan kendilerine menfaat devrişmeye çalışanları, bu hassas dönemlerin gerektirdiği olgunluğu gösteremeyenleri ibretle izliyoruz” dedi. ETA’nın silah bırakması ve Zapatero’nun “İktidarıyla muhalefetiyle bir olduk bu işi başardık” dediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Eğer iktidarıyla muhalefetiyle, STK’larıyla bir olamazsak, beraber olamazsak bu süreç daha da uzayabilir.”