3 gün sürecek etkinliklerin bir çoğuna CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da katılacak. Etkinlikler kapsamında ünlü sanatçı Zülfi Livaneli de konser verecek.
3 yıl düşman işgali altında kalan Aydın’da kentin düşman işgalinden kurtuluşu resmi törenlerin yanı sıra Aydın Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle 3 güne yayılacak. 6 Eylül Salı günü, Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde fotoğraf ve resim yarışmalarının ödül töreni ile başlayacak etkinlikler 8 Eylül Akşamı yerel sanatçıların konserleriyle son bulacak.
Kültür Merkezi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği ve Aydın Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Geçmişten Günümüzde Tarihsel Süreçte Aydın' konulu fotoğraf sergisinin de açılacağı etkinliklerde, Aytepe Anfi Tiyatroda Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın şubesi tarafından sergilenecek folklor gösterisinin ardından Yeni Türkü konser verecek. 
Etkinliklerin ikinci gününde sanatçı Zülfü Livaneli İstasyon Meydanı'nda halka açık konser verecek. Etkinliklerin son gününde ise yerel sanatçı Mustafa Eren Özcan Yılmaz sahne alacak