7 ayda gerçekleşen sportif faaliyetler için Aydın"a 60 bin kişi gelirken, gelen sporcu ve antrenörlerin Aydın"a katma değer sağladığını kaydeden esnaflar, Aydın"a gelen sporcuların ağırlanması konusunda göreve hazır olduklarını belirttiler.
Ziyarete Konaklama, Turizm Yiyecek İçecek Sunum Grubu Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Tuncal ve komite üyeleri Kazım Okuyucu, Hakan Ülken, Abdurrahim Tikbaş ve Belgin İlker katıldı.
Ziyarette konuşan komite üyeleri Aydın"da son zamanlarda yaşanan hareketliliğin baş mimarlığını dışarıdan gelen sporcular olduğunu kaydettiler. Aydın"daki mevcut imkanların daha öncede var olduğunu dikkat çeken esnaflar, aynı imkanlara sahip Aydın"ın geçmiş yıllarda sportif faaliyetler konusunda bu kadar faal olmadığını öne sürdüler. Komite adına konuşan Mehmet Nuri Tuncal, “Bu yıl ne zaman Aydın sokaklarına çıksam, eşofmanlı gençler görüyorum. Gördüğümüz gençler ya bir yerlerde oturmuş çay içiyorlar yada dükkanlardan incir zeytin alıyorlar. Bu gençler çeşitli faaliyetler için ilimize gelen sporcu kardeşlerimiz. Bu durumdan esnafın memnun olduğu kadar vatandaşta memnun. Sokakların hareketli olması Aydın"a bir katma değer sağlıyor. Bu hareketlilik Sayın Bekir Bey"in ilimize atanmasından sonra yaşanmaya başladı. O nedenle kendisini komitemiz ve Aydınlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.
Bekir Çeker"in Aydın"a atanmasının ardından Aydında sporun çıtasının yükseldiğini dile getiren Komite Üyesi Hakan Ülgen, Aydın"da son aylarda Federasyon müsabakalarının arttığını bununda Aydın ili esnafına, halkına maddi ve manevi bir çok kazanç sağladığını belirterek, Spora Katkılarından dolayı Bekir Çeker'e teşekkürlerini iletti.
"SPOR ARTIK BİR SEKTÖR"
Aydın"da göreve başlayalı 7 ay olduğunu ifade eden Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, 7 ay gibi kısa bir sürede Aydın"da birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini bu organizasyonlarının altından başarıyla kalktıklarını söyledi. Kendisinin şanslı insanlardan olduğunu belirten Çeker, “Aydınında spor dallarında ne kadar şanslı olup olmadığımızı ilerleyen zamanda göreceğiz. Sporun içinden gelen biri olarak sporu sadece tek başına düşünmememiz gerekir. Spor artık bir sektör. Ve Aydın da iklim koşulları olarak Türkiye"de bu sektörü kullanabilecek sayılı illerden biri” dedi.
Aydın"a ilk atandığı günlerde Aydın"a gelen sporcuların konaklayacağı yerler konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Bekir Çeker, Valiliğin bu konuda kurumların misafirhanelerini düzenleyici bir genelge yayınlamasının ardından bu sorunu aştıklarını belirtti. Bugüne kadar Aydın olarak spor sektöründen en iyi şekilde yararlanmaya çalıştıklarını dile getiren Çeker, “Aydın"da son 7 ayda gerçekleştirilen organizasyonlar sayesinde ilimizde 60 bin kişiyi ağırladık. Bu Aydın için çok büyük bir maddi gelir ve tanıtım aracı. Bir sporcunun günlük yeme içme konaklama maliyeti en az 40 TL. 60 binle 40 TL"yi çarparsak çıkan maliyeti siz düşünün. Aydınlıların kurumumuzun arkasında olması bizi çalışmalarımızda daha bir şevkli kılacaktır” dedi.

ORGANİZASYONLAR BİRBİRİNE KARIŞIYOR
Federasyonların Aydın"a çok sık aralıklarla organizasyon verdiğini kaydeden Bekir Çeker, bu durumdan hiç rahatsız olmadığını bilakis memnuniyet duyduğunu kaydetti. Bir organizasyon bitmeden diğer başladığını ifade eden Çeker, “Aydın"da şuana kadar Türkiye genelini ilgilendiren Atılıcılık Türkiye Şampiyonası, Türkiye Ümitler Judo Şampiyonası, Yıldız Erkekler Türkiye Grokromen Güreş Şampiyonası, Yıldız Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası, Yıldızlar Türkiye Volaybol Şampiyonasını gerçekleştirdik. Diğer yandan bir çok takımı ve milli takımı Kuşadası"nda ağırladık. Bunların yanı sıra bölgesel sportif organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bütün bunların yanı sıra tesis yetersizliği nedeniyle federasyonların vermek istediği bir çok organizasyona da geri çevirmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.