Son 18 yılda 11 sanatçı bacağından vuruldu. Zanlıların çoğu, 'İstediğim parçayı okumadığı için vurdum' dese de yeraltı dünyasında 'topuktan vurma'nın anlamı 'derin'! Özcan Deniz'in vurulmasında da eski bir hesaplaşmadan bahsediliyor

Son 18 yılda, 11 sanatçı mafya yöntemiyle topuğundan, bacağından vuruldu. Tetikçiler, 'İstek şarkımı söylemedi', 'Abime yanlış yaptı', 'Kaset istedim yapmadı', 'Alacağımı vermedi' gibi beyanlar verdi ama hiçbirinde, gerçek nedene dair kesin kanaat oluşmadı.
'PLANLANDI' İZLENİMİ

Bacağından vurulan sanatçılar halkasına son olarak Özcan Deniz katıldı. Cumartesi gecesi Deniz'in konser vereceği İzmir Çeşme'deki Altın Yunus Otel'in restoranında yer ayırtan Mustafa Adaş, geceyarısı gelip masasına oturdu. Özcan Deniz, 00.30 sıralarında konserini tamamlayıp ayrılırken Mustafa Adaş'ın silahlı saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası güvenlikçiler tarafından öldüresiye dövülen Adaş, tedavisi tamamlandıktan sonra götürüldüğü karakolda, 'Meleğim şarkısını istedim, söylemeyince vurdum' dedi.

ASIL NEDEN KONSER İPTALİ Mİ?

Polis, cezaevine gönderilen Mustafa Adaş'ın, 'İstediğim parçayı çalmayınca vurdum' ifadesini inandırıcı bulmadı. Çünkü konserden önce yer ayırtan Mustafa Adaş'ın, bir saat önce otele gelmesine rağmen, programın bitimine dakikalar kala salona gelerek yerine oturması, Özcan Deniz'i vurmayı önceden planlamış olma ihtimalini güçlendirdi. Olayın yaşandığı gün kimlerle bağlantı kurduğu araştırılan Adaş'ın, Özcan Deniz'i geçtiğimiz yaz, son anda iptal ettiği bir konser yüzünden vurmuş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Özcan Deniz'in menajeri Esin Akdoğan, olayın nedeni olarak istek şarkı okumama iddiasının asılsız olduğunu belirterek, "Bir parça istenmesi söz konusu değil. Zaten Özcan Deniz'in de sahnedeyken istek parçalarını söyleme gibi bir prensibi yok. Ayrıca bahse konu şarkıyı kendisi programı sırasında seslendirdi' dedi.


11 sanatçı benzer gerekçelerle vuruldu


İbrahim Tatlısses: Ocak 1990'da İbrahim Tatlıses, Maksim Gazinosu'nda sahnedeyken bacağından vuruldu. Saldırganlar Ramazan Yetişen ve Fuat Aslan, vurma gerekçelerini, "Bize kaset sözü verdi ama yapmadı" şeklinde açıkladı.

Okan Bayülgen: 'İstanbul Kanatlarımın Altında' isimli sinema filminin setinde bacağından Kasım 1997'de vurulan Bayülgen'in saldırganı Murat Çakmak, sanatçıyı filmde canlandırdığı 'Lagari Hasan Çelebi' rolüyle Osmanlı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle vurduğunu söyledi.

Arto: Eylül 2000'de Harutyun Dalga (Arto), silahlı saldırı sonucu Etiler'de Tolga Bilgi tarafından bacağından vuruldu.

İsmail Türüt: Mayıs 2001'de İsmail Türüt, daha önce Arto'yu vuran saldırgan Tolga Bilgi tarafından sahne aldığı restoranda ayağından vuruldu. Bilgi, "Çok konuşursa böyle olur' dedi.

Derya Tuna: Ekim 2002'de Derya Tuna, Günay Restaurant'ın önünde Hüseyin Bozan tarafından bacağından vuruldu.

Cengiz İmren: Mart 2006'da fantezi müzik yorumcusu Cengiz İmren uğradığı silahlı saldırı sonucunda bacağından yaralandı.

Muazzez Ersoy: Ekim 1998'de konser vermek için Edirne'ye giden Muazzez Ersoy, silahlı saldırıya uğrayıp bacağından yaralandı. Olayın, Ersoy'un, hayranının şampanya teklifini geri çevirmesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Asena: Ocak 2003'te bir televizyon kanalında yayınlanan 'İbo Şhow' adlı programın çekimlerine katılmak üzere stüdyoya giden ünlü oryantal Asena, arabasından inerken, bacağından vuruldu.

Erol Köse: Dr. Erol Bey şarkısıyla ünlenen yapımcı Erol Köse, 30 Aralık 2003 tarihinde eski patronu Uzanlar aleyhine konuştuktan üç gün sonra, Zincirlikuyu'da silahlı saldırıya uğradı. Sol bacağından ve kalçasından yaralanan Köse, ayrıca, 31 Aralık 1999'da Üsküdar'da Alaattin Çakıcı'nın sağ kolu Mücahit Gözen'in kardeşi Kemal Gözen tarafından da topuğundan vurulmuştu.

Gülşen: Aralık 2007'de Ankara'da sahne aldığı gece kulübünün çıkışında Gülşen silahlı saldırıya uğradı.

John Lennon ölmüştü: Efsanevi Beatles'ın üyelerinden John Lennon da hayranı tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Amerikalı rapçi Tupac Shakur da Lennon gibi bir hayranının kurşunlarıyla hayata veda etmişti.