Belediye Meclis Toplantısı'nda, araç satın almakla ilgili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye meclis üyeleri tarafından yetki verildi. Çorum Belediyesi, araç kiralama ve hizmet alımı yöntemiyle verdiği temizlik hizmetini artık kendi araçlarıyla yapacak. Hizmet alımının devam edeceğini dile getiren Başkan Külcü, ihale kanunundan kaynaklanan teknik sebeplerden ötürü, kiraladıkları araçlara yaş sınırı getirilemediğini, eski araçların hizmet aksamasına neden olduğunu söyledi. Külcü "Aylık KDV'siyle birlikte 140 bin TL araç kirası ödüyoruz. Yapacağımız alımla birlikte yeni araçlarla hizmetlerimiz kesintisiz devam edeceği gibi, belediyemizin de araç parkını güçlendirmiş olacağız." dedi.

Oy çokluğu ile alınan karara göre Çorum Belediyesi 53 adet yeni araç alımı için İller Bankası'ndan belediye su tahsilatlarını teminat göstermek üzere kredi kullanacak. Kredinin geri ödemesi 48 aylık taksitler halinde yapılacak. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün verdiği bilgiye göre, Çorum Belediyesi 2011 yılı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğüne 1 adet yükleyici kepçe ve ekipmanları, 1 adet trans mikser beton nakil aracı, 2 adet asfalt silindiri, 5 adet kamyon, 1 adet greyder, Temizlik İşleri Müdürlüğüne ise 20 adet 13+1,5 metreküp hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 8 adet 6+1 metreküp hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu,4 adet arazöz, 1adet kaldırım süpürme aracı, 6 adet pikap, 1 adet binek oto ve 2 adet yer altı çöp konteyneri toplama aracı alacak.

Bu araçları daha önce belediye araç parkına katmayı planladıklarını ancak, o günkü şartlarda mali tablonun izin vermemesi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Şu anda temizlik şirketine KDV dahil her ay 140 bin TL ödeme yapıyoruz. Bunun yanında 2 yıl önce aldığımız araçlara da ayda 94 bin TL taksit ödüyoruz. Toplamda şu an itibariyle temizlik işlerine aylık 234 bin TL ödeme yapıyoruz. Önümüzde araç ödemelerinin 5 taksiti kaldı. Tüm bunları hesaplarsak Temizlik İşleri Müdürlüğü için alacağımız 43 adet aracın ödemesi 2,5 yılda tamamlanacak. Önümüzdeki 4 yılın sonunda ise Belediyemiz 53 adet 4 yaşında yeni araçların sahibi olacak. Bu araçlarla birlikte Çorum'da yeni ve tertemiz araçlarla halka hizmet etmiş olacağız." diye konuştu.

CİHAN