Kayan"la gelen polisler içeri alınmadı.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç"a yönelik suikast iddiaları ile ilgili açılan soruşturma çerçevesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı"na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı"ndaki aramalara dün devam edildi. Arama kararını veren hakim Kadir Kayan ve beraberindeki Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 4 araçlık konvoy, dün 12.00 sıralarında Balgat Kirazlıdere Mevkii"ndeki Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı"nın bulunduğu askeri tesise gelerek, arama faaliyetlerine 6"ncı kez başladı.

Evrak çıkarmasına izin verilmiyor

Dünkü aramalar sırasında da sivil polisler bina içine alınmazken, Hakim Kadir Kayan evrakların tutanağını tutuyor. Askeri yetkililer, Seferberlik Bölge Başkanlığı"ndaki yazılı evrakların tümünün devlet sırrı olduğuna işaret etmiş ve evrak çıkartılmaması için girişimde bulunmuştu. Hakim Kadir Kayan"ın araştırmasına, askeri savcı ve hakimlerin de eşlik ettiği bildirildi.

8 asker de serbest bırakılmıştı

Ankara"da, 19 Aralık"ta iki askeri personel kuşku üzerine yakalanıp serbest bırakılmıştı. Daha sonra başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı"nda ilk yapılan aramanın ardından gözaltına alınan 8 askeri personelin, çıkarıldıkları savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmalarına karar verilmişti. / hürriyet