GENELKURMAY Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir yıl süreli tanıtım faaliyetine başladı. “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganlı tanıtım çerçevesinde, Hipodrom"daki törenlerde 660 askerin oluşturduğu birlik, büyük boy Türk bayrağı taşıyacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı"nda daha güçlü bir TSK yansıtmak amacıyla her yıldan daha geniş katılım hedeflendi. Genelkurmay Karargâhı"nda gazetecilere bilgi veren Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Zafer Bayramı etkinliği kapsamının genişlediğini ve önümüzdeki yıllarda da genişlemeye devam edeceğini duyurdu. Buna göre daha önce gerçekleşen törenlerin tamamı yapılacak ancak daha fazla katılım sağlanacak. Örneğin 4 bin 512 personel ile yapılan Hipodrom yürüyüşü 8 bin 881 kişiyle gerçekleşecek. Aynı törende 37 yerine 53 uçak, 20 yerine 25 helikopter gösteri yapacak.

Tanklar da geldi

Kutlamalar çerçevesinde Ankara"ya getirilen Türkiye"deki 60 alay ve tabur sancağı da geçit töreninde yer alacak. Hipodrom"daki törenlerde daha önce yalnız Ankara Garnizonundaki sancaklar taşınıyordu. Aynı amaçla Türk Ordusu"nun elindeki en modern tanklardan olan Leopard 2A-4 tankları İstanbul"dan Ankara"ya getirildi. Kara Harp Okulu Alay seviyesinde, Barış Gücü askerleri tabur seviyesinde, Astsubay Meslek Yüksek okulları tabur seviyesinde törenlere katılacak. Bir tanker uçağı ve 3 F-16 savaş uçağı törenlerde uçacak.

Dev resepsiyon

30 Ağustos akşamı düzenlenen resepsiyona ise her rütbeden general, subay, astsubay, uzman erbaş Harp Okulu öğrencileriyle beraber şehit gazi yakınları, bürokratlar, işadamları, sanatçılar, yazarlar davet edildi. Ankara Valiliği ile yapılan bir çalışma ile 50 çifte de konuklar arasında yer verildi. Vatandaşlar, eşli olarak davet edilirken devlet erkanı için geçen yılki kriterlerin uygulandığı öğrenildi. Geçen yıl aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın bulunduğu devlet erkanı törenlere eşsiz katılmıştı. / hürriyet