Merkez Moğultay Mahallesi'nde kurduğu çadırda, Çemişgezek'te 1997 yılında Aliboğazı mevkisinde meydana gelen çatışmada öldürülen kardeşi Ali Yıldız'ın cenazesini almak için açlık grevinde olan Hüsnü Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin mezarının 12 Ağustos'ta açılacağını söyledi.

Altı ay önce kardeşi Ali Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin, Çemişgezek karakoluna 150 metre mesafede bir çukurda toplu olarak gömülü olduğunu öğrendiğini anımsatan Yıldız, ''Bunu öğrendiğimizde kardeşimin cenazesini alabilmek için hukuki süreç başlattık. Karşılık görmediğimiz için 10 Haziran 2011 tarihinde açlık grevine başladım. 45. gününde ölüm orucuna dönüştürdüm'' dedi.

Bugün Malatya Cumhuriyet Savcısı'nın, avukatı Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ı arayarak, mezar diye tabir edilen yerin 12 Ağustos 2011 cuma günü açılacağını söylediğini ifade eden Yıldız, ''Ölüm orucu eylemim Çemişgezek'teki o çukur açılana, kardeşimin kemikleri çıkartılana kadar devam edecektir'' diye konuştu.