Ege denizinde, geçen cumartesi günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede 606 artçı sarsıntı oldu. Son 24 saat içerisinde ise bölgede 67 deprem meydana geldi.

Cumartesi günü saat 12.25’de Ege denizi açıklarında meydana gelen ve başta Çanakkale olmak üzere bir çok ilde hissedilen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 606 artçı sarsıntı yaşandı. En büyüğü 4,8 şiddetindeki sarsıntıların bazıları Çanakkale’de de hissedildi. Bölgede son 24 saat içerisinde ise en büyüğü 4,1 olmak üzere 67 sarsıntı oldu.

ÇOMÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, son 24 saatte bütün Türkiye’de olan toplam deprem sayısının 104’ten 102’ye düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Perinçek, “Son büyük artçı Yunanistan kıyılarında Athos Dağı’nın hemen güneyinde denizde oldu. Artçıların çoğu 2 büyüklüğün altında. Son 5 artçı Yunanistan kıyılarında ve şiddeti 2.6-4.1 büyüklükleri arasında değişiyor” dedi.

Çanakkale ve çevre illerde, son günlerde hızla yayılan ve halkı tedirgin eden deprem dedikodularını da değerlendiren Perinçek, “4-5 şiddetinde artçı sarsıntılar olacak. Ancak bundan daha büyük bir deprem beklemiyorum. Ben artçı depremleri yakından izliyorum. Herhangi bir anormallik yok” diye konuştu.