Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 6 aylık takibin ardından özellikle uyuşturucu satıcılığının yaygın olarak yapıldığı merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle'ye önceki gün 600 polisle operasyon düzenlemişti. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Polisi ile panzerin katıldığı operasyonda 35 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 81 kişi gözaltına alınmıştı. KOM Şubesi'nde sorguları tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 15'i tutuklanarak cezaevine
 
gönderilmişti. Gözaltında bulunan 64 şüpheli ise bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolü için tekrar Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilen 64 şüpheliden sorguları tamamlanan 9'u kadın 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Halen gözaltında bulunan aralarında kadınların da bulunduğu 46 şüphelinin ise sorgusunun sürdüğü bildirildi. KOM Şubesi'ne götürülerek sorgularına devam edilen 46 şüphelinin, yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
 
Önceki gün 600 polisle 35 eve gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramalarda yüklü miktarda satışa hazır paketlenmiş halde uyuşturucu madde ile uyuşturucudan kazanılan 150 bin TL ve 25 adet silah ele geçirilmişti.