Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız, Ukrayna'dan turizm amaçlı çıkışlarda Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını bildirdi.
 
Kırım haber ajansına konuya ilişkin açıklamada bulunan Berat Yıldız, Ukrayna vatandaşlarının tatil tercihini en çok Türkiye'den yana kullandıklarına dikkati çekerek, geçen yıl Türkiye'de tatil yapan Ukraynalı sayısının 568 bin olduğunu, bu yıl ise yüzde 5'lik artışla bu rakamın 600 bini aşacağını belirtti. Türkiye'nin son yıllarda turizmde büyük gelişim gösterdiğini belirten Yıldız, Türkiye'nin 1980'de 1 milyon olan turist sayısının, 1990'da yaklaşık 10 milyon, 2000'de 17-18 milyon, son dönemde ise 31 milyona ulaşarak sürekli arttığını söyledi.
Yıldız, Türkiye'de, 1980'lerde turizme yönelik girişimlerin başlatıldığını, devletin turizmin önünü açtığını, teşvikler verdiğini, oteller için arazi tahsisi yaptığını ve denetleyici, destek verici ve tanıtıcı nitelikte çalışmalar yaparak ülkeye giren turist sayısının artmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye'nin 37 ülkede 40 tanıtma ofisinin olduğunu ve yerinde tanıtım yaptıklarını dile getiren Kültür Ataşesi Yıldız, Ukrayna'da yaptıkları faaliyetlere ilişkin, "Bütün fuarlara katılıyoruz, ülkenin her tarafındaki şehirlere yayılıyoruz. Kültürel etkinlikler yapıyoruz. Son olarak Türkiye'den bir rock grubu ile buradaki bir rock grubunu bir araya getirdik. Onlar Kiev'de bir konser verdi, yarısı Türkçe yarısı Ukraynaca ortak bir şarkı yaptılar, onun klibi de çıkacak" şeklinde konuştu. Berat Yıldız, Ukrayna'da, Türkiye'ye turist gönderen ve devlet tarafından desteklenen beş büyük tur operatörünün olduğunu sözlerine ekledi.