Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, yaklaşık 30 derece yanlış olan kıblenin bu zamana kadar yapılan ibadetlere herhangi bir engel teşkil etmediğini belirtirken, eski cami yerine daha yenisi ve daha büyüğü yapılmak üzere yıkıldı. Yeni caminin temeli kıblesi iyice hesaplandıktan sonra dualarla atıldı.
Aydın’ın Umurlu Beldesi’nde 1952 yılında tamamlanarak ibadete açılan Bayramyeri Camii’nin, bölgede her geçen gün artan nüfusa yetmeyince hayırsever vatandaşlar ve belediyenin arsa bağışı ile yenilenmesine karar verildi. Bu sırada yeni camii için yapılan proje çalışmalarında yapılacak olan yeni cami ile mevcut caminin kıblelerinin farklı olduğu belirlendi. Bunun üzerine yapılan araştırmada 60 yıl önce ibadete açılan Bayramyeri Camii’nin kıblesinin yanlış olduğu tespit edildi.
Umurlu Sakinlerinden Muharrem Bakat Başkanlığında kurulan Bayramyeri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde hayırsever vatandaşların destekleri ile yeni camiinin yapımı için ihtiyaç olan malzemeler ve paranın bir kısmı tedarik edilerek temel atma töreni düzenlendi.
Törene AK parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, çevre sakinleri ve din görevlileri katıldı.
Yeni camiinin 780 metrekare olacağını belirten Dernek başkanı Muharrem Bakat, caminin yapımı için katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından kıblesi iyice hesaplanan yeni caminin temeli dualarla atıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg