Aydın İl Özel İdaresi Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürlüğü tarafından 2010 yılı Ocak ve Temmuz ayıları arasında yürütülen çalışmalarda 60 köyde kullanım ömrünü tamamlamış, içme suyu tesislerinin yeni tesis yapımı proje çalışmaları yapılarak, içme suyu tesis inşaatları yapım aşamasına getirildi.
Aydın İl Özel İdaresi hizmetlerinin her alanda hızla devam ettiğini açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemuz, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce il genelindeki köylerin içme suyunu karşılayacak ishale ve terfi hattı, köy içi şebeke ve ek şebeke proje çalışmalarının sürdürüldüğü söyledi. Yılın ilk 7 aylık döneminde 60 köyde kullanım ömrünü tamamlamış mevcut tesislerin yenilenmesi ve tesis yapımı için plan proje çalışmalarının tamamlanarak hayata geçirildiğini ifade eden Aktemur, “İl Özel İdaresi olarak, görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kurumumuza sağlanan imkânların geri dönüşümünü, köylerimize hizmet olarak en kısa zamanda verme gayreti içindeyiz. 2010 yılı içme suyu programında yer alan diğer köylerde, plan proje çalışmaları devam etmektedir. Köylerimizin ihtiyacı yalnızca yol ve su değil elbette, her alanda çalışmalarımız sürüyor” dedi.
İçmesuyu plan ve projesi tamamlanan köyler ise şöyle; Aydın merkeze bağlı Balıkköy, Kırıklar, Armutlu, Şahnalı, Musluca, İmamköy, Kozalaklı, Tepeköy, Gözpınarı, Alanlı, Şevketiye Bozdoğan İlçesi Haydere, Alhisar, Tütüncüler, Örtülü ve Amasya köyü Bozyaka mahallesi, Buharkent Kızıldere, Çine İlçesi Karanfiller, Yeniköy, Tatarmemişler, Kuruköy, Kabataş, Yeniköy, Koçarlı İlçesi Boydere, Evsekler, Kızılcabölük, Çallı, Dereköy, Kuyucak Aksaz, Karacasu İlçesi Tepecik, Yaykın, Tekeliler, Işıklar, Kuşadası Soğucak, Karpuzlu Ektirli, Ovapınarı ve Umcular grubu, Köşk Gündoğan, Ilıdağ ve Beyköy- Ovaköy grubu, İncirliova İlçesi Sandıklı, Hacıaliobası, Şirindere Nazilli İlçesi Kozdere, Aşağı Örencik, Gedikaltı, Demirciler, Kuşçular ve Karahallı köyü Börtlen mahallesi Söke Güzeltepe, Tuzburgazı, Doğanbey Yenipazar Direcik, Donduran.