Akbük Kültür Merkezi"nde düzenlenen programa dünyada ilk kez uygulanan Derya Önder yönetimindeki,”Şiir-şair kadın-kadın şair-şiirin cinsiyeti” isimli forum düzenlendi. Katılımcıların 4"er dakika konuştuğu forumda çıkan sonuçların Akköy Dergisi"nde yayınlanacağı bildirildi. Yaklaşık 2 saat süren forum sonrasında katılımcılar, Akbük Belediyesi"nin temin ettiği rehber eşliğinde, Akbük çevresindeki koyları gezdi.
Akşam saat 20.00 de, Akbük Kültür merkezinde tekrar bir araya gelen şairlerin, şiir dinletisinden önce etkinlikle konuşan Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, “Böyle bir organizasyonda bizlerinde yer almasını sağlayan Sayın Güven Pamukçu ya teşekkür ediyorum. Türkiye"de ilk kez düzenlenen şair kadınlar sempozyumuna son gününde de olsa ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Gelecek senelerde de bu tür organizasyonlarda yer alarak Akbük'ümüzün bir sanat ve kültür merkezi olması yönünde büyük katkıları olacağına inanıyorum. Konuk şairlerimizin katılımıyla onurlandırdıkları halkımızın adına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Akköy Dergisi Koordinatörü Güven Pamukçu da, “7 aylık titiz bir çalışmanın ardından, gerçekleşmesi zor olan bu etkinliği başarıyla sonlandırmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Böylesi büyük şairlerin, gönül birliği yaparak, Türkiye"de, hatta dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olmak, bizlerin ilerde yapacağımız etkinliklere, ışık tutacak ve güç verecektir. Katkı ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere, teşekkür ediyor bu son günde bizleri ağırlayan Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcıya teşekkür ediyorum. Ayrıca, bir kaç ay sonra çıkacak olan yeni derginin müjdesini de şimdiden veriyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından şiir dinletisi ile devam eden gecenin sonunda, 6. Sanat ve Edebiyat Günleri"ne katılan şairlere Başkan Sandalcı tarafından günün anısı olarak birer katılım belgesi verildi.