6.5 saat sonra enkazdan kurtarıldı Van’da depremin yıktığı binalarda enkaz kaldırma çalışması karanlıkta iş makinelerinin ışıkları altında yapılırken, kentin Maraş Caddesi’nde çöken çok katlı binanın enkazından bir genç kız kurtarıldı. Altında otomobil galerisi ve işyerleriyle bazı dairelerinin öğrenci evi olarak kullanıldığı binanın enkazında yoğunlaştırılan çalışmalarda saat 20.00 sıralarında kurtarma ekipleri bir genç kıza ulaştı.


Sağlık görevlilerinin müdahale enkazda müdahale ettiği ve boyunluk taktığı 20 yaşlarındaki genç kız saat 20.25’de enkazdan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Depremden 6.5 saat sonra enkaz altından çıkarılan genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

BİTLİS’E GETİRİLEN YARALILARDAN 1’İ ÖLDÜ

Deprem’de Erciş’te yaralanan vatandaşlardan 30’u Tatvan, 24’ü de Bitlis’e getirildi. Bitlis’e getirilen yaralılardan 1’i yaşamını yitirdi.
Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde deprem nedeniyle merkez ve köylerdeki okullar yarın tatil edildi.

Depremin ardından Van’a çeşitli il ve ilçelerden yardımlarda yola çıkarılmaya başlandı.
Diyarbakır Afet Koordinasyon Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir başkanlığında acil toplantı yaptı. Acil toplantıda alınan karar üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, vidanjör, kepçe, kamyon gibi ekipmanlardan oluşan ilk arama kurtarma ekibi, saat 16.00’da Van’a hareket etti.

OSMAN BAYDEMİR VAN’A GİTTİ

Osman Baydemir de ekiple birlikte Van’a hareket ederken, içinde seyyar mutfak, çadırkent, battaniye, ısıtma odaları, ilk yardım malzemelerinden oluşan ikinci konvoy da akşam saatlerinde Van’a hareket etti.
Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’nde vatandaşlara acil yardım malzemeleri çağrısı yapan Baydemir, battaniye, çocuk bezi, katalitik soba, çadır, yatak, kışlık palto, kışlık ayakkabı ve gıda malzemeleri toplanacağını duyuruldu. Diyarbakır halkına yapılan çağrıda malzemelerin Büyükşehir, Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar belediyelerine bırakılabileceği duyuruldu.

ELAZIĞ KIZILAY MERKEZİ YARDIMLARI YOLA ÇIKTI

Elazığ Kızılay Afet Yönetim Merkezi de deprem sonrası acil ihtiyaç malzemelerinin Van’a gönderilmeye başladığını bildirdi. Kızılay Afet Yönetim Merkezi sorumlusu Yaşar Çağrıbay, depremin ardından hemen çalışmalara başladıklarını dile getirerek, "Bölgeye 207 çadır, 2 bin 250 battaniye, 6 seyyar mutfak gönderdik. İhtiyaç olması halinde malzeme göndermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Elazığ Kızılay Afet Yönetim Merkezi’nde hummalı çalışma başlatıldı. Kamyonlar yüklenerek bölgeye gönderilmeye başlandı.

HAKKARİ’DE HALK YARDIMLARI BELEDİYEYE GETİRİYOR

Van’daki depremin ardından Hakkari Belediyesi’nden sık sık yardım yapılması yönünde anonslar yapıldı. Anonslarda öncelikli olarak ekmek, battaniye, yiyecek yardımlarını istendi. Anonslar üzerine Hakkarililerin büyük bölümü belediyeye koşarak yardımda bulundu. Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, başkanlığında 20 kişilik kriz merkezi gelen yardımları almaya başladı. Taş, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın talimatıyla bütün belediyelerde yardım merkezi oluşturdukların söyledi.

vatan