Portekiz"in Record gazetesine röportaj veren 30 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı kulübün dünyadaki ekonomik kriz ortamında doğru bir karar verdiğini vurguladı. Cim-Bom"un, Stuttgart"tan 4.5 milyon euroya transfer ettiği Meira, “Galatasaray benim üzerimden net 2 milyon euro kâr etti. Açıkçası kriz ortamında 6.5 milyon euro edeceğimi düşünmemiştim” diye konuştu.
Meira, Galatasaray"ın, Zenit"ten gelen cazip teklif karşısında kendisini takımda tutmak için fazla bir direnç göstermediğini de savunarak, “Transferin bu kadar kolay gerçekleşeceğini tahmin etmiyordum, ancak her şey birkaç gün içinde bitti” dedi.
Öte yandan Meira"nın, Zenit"e transferinde başrolü oynayan Rus ekibinin Teknik Direktörü Dick Advocatt ikinci kez Galatasaray"ın 5 numaralı oyuncusunu aldı. 1998-2002 arasında Glasgow Rangers"ı çalıştıran Advocatt, 2000 yılında, Cim-Bom"da 5 numaralı formayı giyen Tugay Kerimoğlu"nu, İskoç kulübüne transfer ettirmişti. Bilindiği gibi Meira da sarı-kırmızılı takımda yaklaşık 8 ay boyunca 5 numaralı formayı giydi.

MİLLİYET