TÜRKİYE’de her geçen gün büyüyen dışarıda yeme-içme sektörü 2011 sonunda 6.5 milyar dolara ulaştı. Kurumsal yatırımlar da hız kazanırken, Doğuş Grubu D.ream markasıyla sektöre nisan ayında adım attı. Nusr-Et, Lacivert ve Kiva’nın yüzde 51’le çoğunluk hissesini alan Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) yıl sonuna kadar 8 markayla 22 restorana ulaşacak. Bu restoranlara 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını anlatan D.ream CEO’su Levent Veziroğlu, “Sektör hızla büyüyor. Türkiye’de kaliteli restoranlara kurumsal anlamda yatırım yapmak gerekiyor. Ortak olduğumuz markaları yurtdışına açarak Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

Yarısı İstanbul’da

Nusr-Et’in yüzde 51’ini aldıktan sonra yeni restorana 2 milyon dolar yatırdıklarını anlatan Levent Veziroğlu, şu bilgileri verdi: “Restoranlara ortak olmadan önce ciddi araştırmalar yaptık. Sektörün büyüklüğü ve önünün açık olması bizi heyecanlandırdı. Türkiye’de yeme-içme alanında 30 bin işletme var. Bunun 15 bini İstanbul’da faaliyet gösteriyor. Sektörün toplam cirosu ise 6.5 milyar doları buluyor. Bunun 3.5 milyar dolarınıİstanbul’daki işletmeler gerçekleştiriyor. Ancak bu rakamların önümüzdeki dönemde hızla büyüyeceğini öngörüyoruz. Dışarıda yeme-içme sektörü gelişiyor. Yeni restoranlar ve yatırımlarla büyüme hızlanacak.”

/_np/3602/17313602.jpg

8 farklı marka

Yıl sonuna kadar yapacakları yatırımların 50 milyon doları bulacağını açıklayan Levent Veziroğlu, şu bilgileri verdi: “Yıl sonuna kadar marka sayımızı 8’e çıkartmayı hedefliyoruz. Bu markaların hepsi kendi alanında lider özelliklere sahip olacak. 8 markadan Türkiye’de 22 restorana ulaşacağız. Nusr-Et’i Ankara’da açmayı planlıyoruz. Bunun gibi bir kaç farklı noktada daha yatırım gerçekleştireceğiz. İlk etapta 8 marka ile büyüyeceğiz. Daha sonra portföyümüzü genişletmek için yeni projeler geliştireceğiz. Aynı zamanda kendi markalarımızı da oluşturmayı planlıyoruz.”

New York Londra ve Dubai’ye gidecek

RESTORAN-LARI yurtdışına açma planları bulunduğunun altını çizen Levent Veziroğlu, şöyle konuştu: “New York, Londra ve Dubai gibi noktalara kendi markalarımızı taşıyacağız. 2013 yılında bu ülkelerde restoran açmaya başlayacağız. Buralarda Türk mutfağına ait restoranlar da 
olacak. Nasıl bir İtalyan ve Çin mutfağı dünyanın her noktasında aynı standarda sahipse, Türk mutfağı da bu standardı yakalayacak. Kurumsal ve profesyonel yatırımlar her zaman markayı güçlendirir. Yabancı markaları da Türkiye’de açmaya devam edeceğiz.”

Etkinlik  sektörü de hareketli

DOĞUŞ Restaurant Entertainment and Management olarak restoran dışında farklı çalışmalar da yapacaklarını belirten Levent Veziroğlu, şunları anlattı: “Türkiye’de eğlence sektöründe hareketli alanlar bulunuyor. Bunlardan birisi de etkinlik sektörü. Bu alanda da yatırımlarımız olacaktır. Orta ve uzun vadede planlar hazırlıyoruz. Bunların içerisinde etkinlik ve organizasyon çalışmaları da yer alıyor. Kendimizi hazır hissettiğimiz sektörlere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

 

Hürriyet