AYDINPOST ÖZEL - MHP"nin 9"uncu Olağan Büyük Kurultayı Ankara Atatürk Spor salonu"nda gerçekleşti. Genel Başkan adayı olacaklarını önceden duyuran Hakkı Şafak Ses ve Ahmet Reyiz Yılmaz adaylıktan çekilince tek aday kalan Devlet Bahçeli, yaptığı uzun konuşmasında; “ Hepinizin bildiği gibi, önünüzü kesmeye yönelik çalışmalar uzunca süredir gizli ve açık devam etmekteydi. Partimizin muhtemel bir başarısızlığını umarak nemalanmak isteyen odaklar, sistematik bir kampanya hedeflemişlerdi. Toplantılar, yemekler, törenler, mektuplar, makaleler, haberler, ekranlar ile MHP içine nifak sokmaya çalışmışlardı. Partimize sızma teşebbüsleri, milliyetçi ve ülkücülerin kararlı duruşları karşısında hüsranla sonuçlanmıştır” dedi.

Türkiye kuşatılıyor
Türk milletinin sıkıntılı, Türkiye"nin sancılı olduğunu kaydeden Bahçeli, Türkiye"nin tam yedi yıldır iktidarda olan AKP ile tam bir kuşatma çemberi içinde olduğunu öne sürdü.

Bahçeli şöyle konuştu:
“Ülkemiz, keskin viraja giden çok tehlikeli yoldadır. Milletimizin birliği, dirliği, varlığı ve geleceği tehdit altındadır. Yıkılmadık değer, sarılmadık mukaddesat, incinmedik gönül kalmamıştır. Türk milletinin bin yıllık kardeşliği tehdit altına girmiştir. Vatanımızın, devletimizin, milletimizin tekliği tartışılmaktadır. Bu yıkıcı tahribat Türkiye"yi içten içe çürütmektedir.”

Devlet Bahçeli, Ali Uzunırmak"ı listeye almadı
MHP 9"uncu Olağan Kongresi"nde Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Disiplin kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimlere, Devlet Bahçeli Aydın milletvekili Ali Uzunırmak"ı yeniden listeye almazken, milletvekili Recep Taner de listeye giremedi.

Ertuğrul Kumcuoğlu seçildi
Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, yeniden Merkez Yürütme Kurulu üyesi oldu.