ÇOCUKLARIN birçoğu dişlerini fırçalamak istemez ya da zorla fırçalar. Anne ve babalar çocuklarına diş fırçalama alışkanlığını kazandırırken çok zorlanır. Çocukların dişleri de, şeker, çikolata, cips gibi gıdaları daha fazla tükettikleri için yetişkinlere göre daha çabuk çürür. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, ebeveynlerin, çocukların diş temizliğine 6-8 aylıkken başlaması gerektiğinin altını çizerek; "anneler pamuğu hafif nemlendirerek, dişlerin yüzeylerini temizleyebilir" diyor. Kışlaoğlu ailelere şu uyarılarda bulunuyor:

Bebeklerin arka dişleri çıkmaya başladığında fırçalama eğitimine başlayabilirsiniz. Fırçalama dişetlerinemasaj yapacağı için bebeğinizin diş çıkarırken hissettiği ağrıları azaltır.

Okul çağına kadar tam anlamıyla diş fırçalama alışkanlığı kazanması sizi zorlayabilir. Dişler sabah ve akşamgünde iki kere fırçalanmalı. Bunu keyifli hale getirmek için rengârenk ve çizgi filmkarakterli diş fırçaları alabilirsiniz. Ayrıca oyuncak bebeklerin de dişlerini fırçalamasına izin verirseniz, çocuğunuz herkesin dişini fırçaladığına inanabilir.

ONU TAKDİR EDİN

Yumuşak ve naylon kıllardan üretilen diş fırçalarını seçmenizde ve bunu altı ayda bir değiştirmenizde yarar var. Her fırçalamada nohut tanesi kadar kullanacağınız dişmacununuz için de florürlü olanlardan birini seçebilirsiniz.

Çocuğunuz dişlerini fırçalayıp size gösterdiğinde, onu mutlaka takdir edin.

Tüm bunların yanında ağız ve diş sağlığı için düzenli olarak diş hekimine gitmeyi de ihmal etmeyin.

Merve Özgünay- Gazete Habertürk