Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Almanya ile yapılacak maçla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Aydınlar yaptığı açıklamada, ''Ümit ediyorum, alacağımız galibiyetle Almanya karşısında 6 yıldır süren galibiyet hasretini noktalayacağız'' dedi.
Mehmet Ali Aydınlar, TFF tarafından Türkiye-Almanya karşılaşması için özel olarak bastırılan maç günü kitapçığında yer alan açıklamasında, ''Sadece Milli Takımımız kadrosunda yer alanlar için değil tüm ülkemiz için ana hedef, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda yer almak. Almanya ve de 11 Ekim'de oynayacağımız Azerbaycan maçlarını kazanarak bu hedefe yaklaşmak, en önemli arzumuz'' ifadelerini kullandı.
Aydınlar, maç kitapçığında yer alan açıklamalarında, ''A Milli Takımımızın 2010 yılının Eylül ayında Kazakistan maçı ile başlayan Euro 2012 elemeleri yolculuğu, dört gün arayla oynayacağımız iki karşılaşma ile sona erecek. Her ikisinde de Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yapacağı maçların ilkinde Almanya ile karşı karşıya geliyoruz. İlk milli maçımızı 1951 yılında oynadığımız Almanya ile 60 yılda çeşitli vesilelerle tam 19 karşılaşma yaptık.
Ümit ediyorum, alacağımız galibiyetle Almanya karşısında 6 yıldır süren galibiyet hasretini noktalayacağız.
Sadece Milli Takımımız kadrosunda yer alanlar için değil tüm ülkemiz için ana hedef, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda yer almak. Almanya ve de 11 Ekim'de oynayacağımız Azerbaycan maçlarını kazanarak bu hedefe yaklaşmak, en önemli arzumuz.
Estonya hazırlık maçı, Kazakistan resmi maçı ile milli heyecan yaşamaya başlayan Türk Telekom Arena, elemelerdeki son iki resmi maça da ev sahipliği yapacak. Ekim 2010'da Berlin'de karşılaştığımız Almanya'yı yeniden ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
-NTV SPOR-