Brezilya'da "Araba Yıkama" yolsuzluk soruşturması  kapsamında ülkenin en büyük inşaat şirketi Odebrecht'in yöneticileri, 2014 Dünya  Kupası için inşa edilen 6 stadyumda usulsüzlük yapıldığını iddia etti. 
 
Şirketin eski ve mevcut yöneticileri, yetkililere verdiği ifadelerde,  Rio de Janeiro'daki Maracana, başkent Brasilia'daki Mane Garrincha, Sao  Paulo'daki Arena Corinthians, Recife'deki Arena Pernambuco, Fortaleza'daki Arena  Castelao ve Manaus'daki Arena da Amazonia stadyumlarının ihale ve inşaat  süreçlerinde usulsüzlükler yapıldığı belirtti.
 
Şirketin 5 eski yöneticisinin ifadesinde, 2014 Dünya Kupası finaline  ev sahipliği yapan Maracana stadyumuyla ilgili olarak soruşturma kapsamında  tutuklu olan eski Rio de Janeiro valisi Sergio Cabral'ın rüşvet ve ihale  sürecindeki rekabeti kısıtlamaya yönelik müzakerelerin yanı sıra bir başka  şirketin de konsorsiyuma dahil edilmesini talep ettiği kaydedildi. Ancak  Cabral'ın istediği rüşvetin miktarı hakkında detaylı bilgi verilmedi.
 
Odebrecht'in eski başkanı Marcelo Odebrecht, Arena Corinthians ile  ilgili anlaşmanın 2011 yılında evinde düzenlenen resmi olmayan bir yemekte  yapıldığını iddia etmişti.
 
Son olarak salı günü Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, 8 Bakan, 29  senatör, 42 federal milletvekili, 3 vali, bir Sayıştay denetçisi ve 24 üst düzey  yönetici hakkında yolsuzluk soruşturması açılmasına izin vermişti.