İnternet devinin kapatma, geliştirmeyi durdurma ve tamamen değiştirme kararı aldığı servislerini okuyunca şok olacaksınız.

Google, verdiği hizmetlerde önemli değişikliklere gitme kararı aldı. Aralarında Google Video, Google Notebook, Google Katalog Arama, Jaiku, Dodgeball ve Google Mashup Editor'ün de bulunduğu servislerden kimi ömrünü tamamlarken, bazılarında da büyük değişikliklere gidilecek.

Elveda Google Video!

Öncelikle Google Video ve Google Notebook için geliştirmelerin durdurulduğunu belirtelim. Yani bu iki servise artık yeni özellik beklemeyin. Birkaç ay içerisinde yeni video yükleme olanağının da kaldırılacağı Google Video, sadece eski videolar için bir anıt olarak kalacak.

Google Katalog Arama servisi ve Dodgeball ile Google Mashup Editor da tamamen iptal edilen çalışmalar arasında. Twitter benzeri mikro blog Jaiku ise, üçüncü parti gönüllüler ve vefalı Google çalışanları tarafından açık kaynaklı bir proje olarak sürdürülecek. Yeniden yapılanmaya giren Google, bakalım tüm planlarını yürürlüğe geçirdiğinde nasıl bir hal alacak.


HABER 7