7 MİLYARINCI bebeği kutluyoruz ama milyar dönümlerine denk gelen bebeklerin hayatı nasıl oluyor? Bosna-Hersekli Adnan Mevic, bundan 12 yıl önce dünyanın 6 milyarıncı insanı ilân edilmişti. O doğduktan iki gün sonra, dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan, minik bebeği ziyaret etmişti. Aile de Annan’a yakın olsun diye bebeğe Adnan adını vermişti.
 
Tam bir aile dramı
 
Ancak Adnan, 12 yaşı itibariyle sefalete yakın bir hayat sürdürüyor. Visoko kentinde, ailesiyle birlikte tek göz evde günlerini geçiren Adnan, Die Welt gazetesinin iddiasına göre açlık sınırında yaşıyor. 6 milyarıncı insanın babası Jasminko, ölümcül kolon kanseri hastalığıyla savaştığından çalışamıyor. Daha önce tekstil işçisi olarak hayatını kazanan annesiyse tam üç yıldır işsiz. Dahası, Adnan’ın kalbinde de küçük bir delik tespit edildi. Hiçbir üyesinin sağlık sigortası bulunmayan ailenin aylık toplam geliri, 350 dolar.
 
Annan aramadı
 
The Guardian’a konuşan Adnan’ın babası Jasminko, “Kofi Annan’ı neredeyse Adnan’ın babası gibi görüyorduk” dedi. Adnan ise, kendisini iki günlükken kucağına alan Annan’dan bir daha hiç haber almadıklarını belirtti.
 
40 yıl sonra 100 milyonuz
 
UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Türkiye nüfusunun büyümeye devam ederek 2050 yılı itibariyle 100 milyona yaklaşacağını belirtti.
 
İlk bebek Danica
 
Filipinlerin başkenti Manila’da doğan Danica May Camacho adlı kız bebek, 7 milyarıncı insan olarak açıklanan ilk bebek oldu.
 
Bizim bebek Yusuf Efe
 
Türkiye’nin 7 milyarıncı bebeği 31 Ekim’in 3’üncü dakikasında doğan Ankaralı Yusuf Efe Özkan oldu.
 
Sayılarla dünya nüfusu
 
Dünya nüfusu yılda ortalama 80 milyon artıyor
Saniye başına iki bebek doğuyor
Böyle giderse 2050 yılında nüfus 9.3, 2100 yılındaysa 10 milyara ulaşacak.
Dünyanın en kalabalık şehri, 36.67 milyon sakiniyle Tokyo.
Bundan 100 yıl sonra, dünyadaki gıdaların nüfusa yetmemesi tehlikesi var.
En kalabalık ülke, 1.35 milyar nüfuslu Çin.
1950 yılında nüfus yalnızca 2 buçuk milyardı.