Geniş çaplı operasyon başlatıldı. İnsansız hava araçları kullanıldı. Sebebi ise 6 tane inekti. Bir çiftçinin çiftliğine giren 6 inek ABD'yi karıştırdı!

ABD'de bir hukuk savaşının başlamasına neden olan olay haziran ayında yaşandı. Kuzey Dakota eyaletinin Lakota kasabasında 1215 hektarlık bir arazisi bulunan Rodney Brossart'ın çiftliğine 6 inek girdi.

7 çocuğu ve eşi Susan ile çiftlikte yaşayan 55 yaşındaki Brossart, arazisinde 'patronun' kendisi olduğunu söyleyerek hayvanları teslim etmeyi reddetti. Aileden iki kişi de silah zoruyla polisi topraklarından çıkmaya zorladı.

16 saatlik kuşatma

Bunun üzerine 16 saat süren bir polis kuşatması başladı. Güvenlik güçleri Predator tipi bir insansız hava aracı (İHA) ile Brossart'ın yerini ve silahlı olup olmadığını kontrol etti. Operasyondan sonra yakalanan Brossart, SWAT timlerinin yasadışı davrandığını savunarak davacı oldu.

İHA nazik bir konu

Kuzey Dakota eyaletini temsil eden avukat Douglas Manbeck İHA kullanımının bir suç olmadığını öne sürerek, "İHA sadece silah tespiti için kullanıldı. Amaç her iki tarafın güvenliğini sağlamaktı. İHA'ların havada sizi izliyor olma hissi nazik bir konu, ancak burada herhangi bir ihlal olmadı" dedi. Mahkeme, şikayeti 30 Nisan'da ele alacak.