Alınan bilgiye göre, balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Kurtgöz (30), Gaziantep"te 7 Martta düğün yapıp Ayşegül K. (20) ile imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladı.

Mersin"de Barış Mahallesi"nde yaşayan ailesinin yanına gelen Mehmet Kurtgöz ve Ayşegül K, 13 Martta akşam saatlerinde gezmeye çıktı. Bu sırada bıçaklı saldırıya uğrayan Kurtgöz, hayatını kaybetti.

Olay sonrası polise "tanımadığı 3 kişinin Kurtgöz"ü bıçakladıktan sonra kaçtıkları" yönünde ifade veren Ayşegül K, ardından bazı ulusal kanallarda yayınlanan kadın programlarına katılarak katillerin bulunmasını istemişti.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ayşegül K"yi olayı planladığı, sevgilisi K.Ç"yi(19) cinayeti işlediği ve M.T.E"yi (18) yardım ettiği iddiasıyla Gaziantep"te gözaltına aldı.

Zanlılar, sorgularının ardından "Nitelikli olarak kasten adam öldürmek ve azmettirmek, iftira atmak, adli makamları yanıltmak ve yalan beyanda bulunmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Olayı duyan baba Emin (63) ve anne Türkan Kurtgöz (50), Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. Emin Kurtgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Ayşegül K. ile resmi nikah yapmaya hazırlandığını, kısa sürede tanışıp düğün yaptıklarını ve gelinlerinden hiç şüphelenmediklerini söyledi.

Emin Kurtgöz, "Olay günü Ayşegül K, oğlumla dışarı çıkmak istedi. "Hava soğuk, dışarı çıkmayın" dedik. Ancak gelinim ısrar edince "Bir tur atıp
geleceğiz" dediler. Saat 22.20 sıralarında ise oğlumun öldüğü haberini aldım" dedi.

Milliyet