Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ), üzerinde yaklaşık 6 bin zeytin ağacının bulunduğu Hazine arazisinde inşaat çalışması başlatmasına yörede oturanlar tepki gösterdi. Ağaçları 35 yıl önce kendilerinin diktiği savunan mahalle sakinleri, muhatap bulamadıklarını savundu.

ZEYTİN AĞAÇLARININ BİR BÖLÜMÜ SÖKÜLDÜ

İlçeye bağlı Gültepe Mahallesi'nde 450 bin metrekare alan üzerine ilk etapta 4 bin 500 konut yapılması planlanan bölgede TOKİ, şantiye kurmak ve yol açmak için çalışmaya başladı. Arazi üzerindeki zeytin ağaçlarının bir bölümü de iş makineleri tarafından söküldü. Zeytin ağaçlarını 35 yıl önce kendilerinin ektiğini savunan mahalle sakinleri, başvuru yapmak için muhatap bulamadıklarını iddia etti.

"TOKİ'YE KARŞI DEĞİLİZ"

TOKİ'nin yapılacağı bölgede 6 binin üzerinde zeytin olduğunu savunan mahalle sakinleri Kazım Tekbaş ve Reşit Bulut, "TOKİ'ye karşı değiliz yapılmasında demiyoruz. Az emekle bu ağaçları büyütmedik. Bu emeğimizin karşılığını versinler. Bu ağaçları yetiştirmek için sırtımızda su çekip, taslarla sulayarak büyüttük. Yetkililer gelip keşfini yapsınlar. Zeytin ağaçlarımızın değerini bize versinler, ondan sonra söksünler" diye konuştu.