Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, 22 Kasım 2011'de hayata geçirilen 'güvenli internet'i tercih eden kullanıcı sayısının 4 milyona yaklaştığını açıkladı. Aylarca uygulamanın 'sansür' olmadığını anlatmaya çalıştıklarını belirten Acarer, "Çok yanlış yönlendirmeler oldu. Ancak 6 ayda 1 milyondan fazla internet abonesi, 4 milyona yakın da kullanıcı bunu tercih etti ve bu sayı sürekli artıyor. Aileler memnun. Ben şahsen üzülüyorum. Bu konuda olur olmaz eleştiriler yapanlar şimdi ne diyorlar?" dedi.

Yeniköy Sait Halim Paşa Yalısı'nda önceki gün düzenlenen Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Olağan Genel Kurulu kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Tayfun Acarer, bilişim sektöründe şu an 67 milyona ulaşan mobil aboneleri olduğunu söyledi. Bilişimde hızlı bir gelişme olduğuna dair de şu örnekleri verdi: "Avrupa'da cepten en çok konuşan ülkelerden biriyiz. Numara taşımada dünya birincisiyiz. SMS'de de açık ara öndeyiz. Bilişim, istihdama ciddi katkı sağlıyor. İstihdamın sıkıntılı olduğu küçük illerde çağrı merkezlerini çok önemsiyoruz. Bu gelişmelere bakıldığında bilişimin lokomotif haline geldiğini görüyoruz."

Konuşmasında güvenli internete de değinen BTK Başkanı, uygulamanın sadece içerik açısından değil fiziksel açıdan da güvenliği sağladığına dikkat çekerek, "Bu uygulama aynı zamanda fiziksel açıdan da güvenlik sağlıyor. Mesela sahte bir ürünün reklamının yapılması olanaksız. Ancak onaylı bir kuruluş tarafından tescillenmiş ürünün reklamı yapılıyor. Aldatma olayları özellikle çocuk profilinde imkânsız." diye konuştu.

TÜBİSAD Bilgi Merkezi Komisyonu Başkanı Mustafa Çağan da 2011 yılında donanım, yazılım, elektronik haberleşme, e-ticaret, savunma sanayii, çağrı merkezi ve mobil cihazlar pazarının toplam cirosunun 66,7 milyar TL'ye ulaştığını kaydetti. Çağan, 100'e yakın dernek üyesinin online ankete verdiği cevaplardan yola çıkarak Türkiye 2011 Bilişim Sektörü Verileri'ni çıkardıklarını belirtti. Verilere göre bilişim sektörünün istihdama katkılarından bahseden Çağan, "Donanım, yazılım ve hizmet, elektronik haberleşme, e-ticaret, savunma sanayii, çağrı merkezi 2011 yılı toplam istihdamı 164 bin 412 kişi oldu. En fazla istihdam 55 bin kişi ile çağrı merkezlerinde gerçekleşti." dedi. Türkiye bilişim sektörünün ihracatta önemli bir payı olduğunu söyleyen Çağan, "Bilişim sektörünün toplam ihracatı 732,6 milyon TL ve bu ihracatın 455,9 milyon TL'lik tutarı yazılımda, 117,6 milyon TL'si donanımda, 159 milyonu ise savunma sanayinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.