Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2011 yılı 3’üncü olağan toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında toplandı. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İl Sanayi ve Ticaret Müdür Vekili Yücel Yavuz, İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle sivil toplum örgütleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Coş, toplantının bütün iştirakçileriyle istihdam ve mesleki eğitim konularında ihtiyaç duyulan karaların karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde alınması amacıyla düzenlendiğini söyledi. İŞKUR’a kayıtlı herhangi bir mesleği olmayan yada işgücü piyasasında geçerli bir mesleği olmayan veya meslek değiştirmek isteyenlerin meslek edinmeleri için işgücü yetiştirme kursları düzenlendiğini belirten Coş, “İŞKUR’a Kayılı kişilerin kısa süreli gelir sağlamaları için işbaşı eğitimi kendi işini kurmaları için girişimcilik eğitimi iş ararken veya işverenle görüşürken nelere dikkat etmeleri gerektiğine yönelik iş arama becerileri eğitimi ve meslek seçmelerine yardımcı olmak amacıyla da iş ve meslek danışmanlığı çalışmalarını başarıyla uygulamaktadır. Bu vesileyle burada bulunan medya mensubu arkadaşlarımız vesilesiyle muhatap kitleye duyurmak istiyoruz. Bu kurslardan yararlanmak suretiyle işsiz vatandaşlarımızın iş bulmalarının daha kolay ve mümkün olabileceğine dikkat çekmek istiyoruz” dedi.
İŞKUR faaliyetleri kapsamında sigortalı çalışırken işsiz kalanlara yönelik işsizlik sigortası ödenmesi, özelleştirme sonucu işsiz kalanlara da iş kaybı tazminatı ödemesi, ekonomik durgunluktan etkilenenlere de kısa çalışma ödeneği ve ücret garanti fonu ödemleri yasal çerçevede yapılmakta olduğuna işaret eden Vali Coş, “Kurul üyelerimizin katkılarıyla, yardımlarıyla, destekleriyle insan kaynakları için aktif işgücü politikalarını geliştirmek ve uygulamak için ilimizde mümkün olan her türlü çalışmayı yapmayı arzu ediyoruz. Biliyoruz ki insana yatırımın maliyeti çok yüksektir. Bu nedenle aktif işgücü programlarının uygulanmasında İŞKUR İl Müdürlüğüne kamu ve özel kesim eğitim kurumlarına işçi ve işveren meslek kuruluşlarına sivil toplum kuruluşlarımıza kısacası konuyla ilgili bütün kurum ve kuruşlara büyük görevler düşmektedir. Bu kurum ve kuruşların birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışmaları fevkalade önem taşımaktadır. Bu toplantıda alacağımız kararların ilimize hayırlı olmasını ve ilimizde istihdamın korunmasına ve yarar sağlamasına temenni ediyorum” diye konuştu.
3 BİN 275 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU
İŞKUR tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı da, “2011 yılının Ocak ve Haziran aylarını kapsayan 6 aylık dönem içerisinde 8 bin 111 kişi İŞKUR Aydın İl Müdürlüğüne müracaat etti. Bu kişiler arasında 166’sı kamu ve 4 bin 896’sı da özel sektör olmak üzere toplam 5 bin 62 işçi alım talebi geldi. Bu talebe karşılık 129’u kamu ve 3 bin 146’sı da özel sektör olmak üzere toplam 3 bin 275 kişi 2011 yılının ilk 6 ayında Kurumumuz tarafından bir işe yerleştirildi. Aydın’da işsizlikle mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Aydın genelinde İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayımız ise 20 bin 384’tür” şeklinde konuştu.