Malatya Merkez Orduzu Beldesi'nde kızları F.Ç.'nin 6 aydır regl olmaması üzerine şüphelenen ailesinin kontrol için götürdüğü hastanede gerçek ortaya çıktdı. Malatya Devlet Hastanesi"nde yapılan kontrollerde ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi F.Ç.'nin 6 aylık hamile olduğu ortaya çıkınca, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan F.Ç., tecavüze uğradığını söyleyerek, “Ben ve arkadaşlarım 6 ay önce mahallemizde bulunan bakkal dükkanının yakınlarında oyun oynuyorduk. İsmini bilmediğim 33 yaşlarında, uzun boylu, zayıf, sakallı, dalgalı ve siyah saçlı, kirli kıyafetli biri yanımıza geldi. Elindeki sakızları bize dağıttı. Sonra bana bahçede bazı işlerine yardım etmemi istedi. Bahçeye gittiğimizde bana tecavüz etti. Olayı anlatmam durumunda ailemin, beni ve annemi öldüreceklerinden korktuğum için söylemedim” dedi. Polis, F.Ç."nin verdiği eşkal doğrultusunda olayın meydana geldiği yerde geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Tecavüz sonucu hamile bırakılan F.Ç."nin hayatı ise bir dram. 2 yaşındayken babasının kendilerini terk ettiğini, annesi ve iki kardeşiyle birlikte dedeleriyle yaşadıklarını belirten F.Ç., okuyup öğretmen olmak istediğini söyledi. Okuldan çıktıktan sonra bazı günler aile ekonomisine katkı sağlamak için annesiyle birlikte kayısı paketleme fabrikasında çalıştığını belirten F.Ç.'nin, Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"nce koruma altına alınacağı bildirildi. Ancak F.Ç. ailesinden ayrılmak istemediği söyledi./milliyet