Delgado'nun, gerçekleştirildiği söylenen ameliyat sonrası sahalara dönüşünün 6 ayı bulacağını belirterek, ''Kendisine ve doktoruna ulaşamadık.

Delgado'nun babası kampa geldi. Oyuncunun da kampa gelebileceğini düşünüyorduk. Sağlık ekibiyle oyuncu arasında bir iletişimsizlik olduğu kesin ama ameliyatın yapıldığını düşündüğümüz takdirde, oyuncunun bu ameliyatı olunca 6 ay sonra oynaması gerekir'' dedi.

Mete Düren, İbrahim Toraman'ın da yurt dışında ameliyat olduğunu, ancak bu oyuncuya yapılan operasyonla ilgili bilgilere ulaşmada sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek, ''İbrahim Toraman'ın Hollanda'daki ameliyatını düşünürsek, Delgado'nun ameliyat bilgileri konusunda bir sıkıntı var. İbrahim'in Hollanda'daki doktorundan her türlü bilgiyi anında aldık. Böyle bir ortamda, Delgado için ne yapıldığı, nasıl yapıldığı şu an bir muamma. Sadece, oyuncu, ameliyat olup hastaneden çıktığını doktoruna söylemiş'' diye konuştu.

Ameliyatın gerçekleştiği düşünülerek, bundan sonraki sürecin ne olacağı yönünde bilgiler veren Prof. Dr. Düren, şunları söyledi.''

''Delgado'nun, bu ameliyatı olduktan 6 ay sonra oynaması gerekir. 3 ay sonra da oynar ama şikayetleri tekrar başlar. Sorunun sıfırlanması açısından 6 aylık sürecin olması gerektiğini ifade ediyorum. Yönetim kurulu, 'Delgado bizim sözleşmeli oyuncumuz, devam edeceğiz ve kendisini satmayacağız' derse, bu oyuncunun 6 ay hesaba katılmaması gerekiyor. Fakat oyuncu sözleşmedeki belli tasarrufları düşünerek 3 ay sonra dönebileceğini söyleyebilir. Bu durumda 3 hafta sonra aynı sıkıntıyı yaşamaya başlar.''

Delgado'nun yaşadığı sakatlıkta, kalıcı bir çözümün üretilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Mete Düren, ''Arada bir oynatılır düşüncesi olursa, 3 ay sonra sahalara dönebilir. Delgado'nun ameliyatı büyük bir şey değil. Ameliyat bile değil. Dizi açılıyor ve sorunlu bölgenin kanlanması arttırılarak, oluşan ödemin geçirilmesi sağlanıyor'' dedi.

Düren, geçen sezonun bitmesinin ardından, yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle ameliyat olan diğer oyuncular İbrahim Toraman ve Ekrem Dağ'ın durumuyla ilgili de, ''Ekrem Dağ zaten kendi kulüp doktorumuz tarafından ameliyat edildi. İbrahim Toraman ise koşulara başladı.

Sezonun ilk haftalarını kaçırır, ama Şampiyonlar Ligi'ne yetişir. Ekrem'in, birebir mücadelelerde sıkıntı yaşayacağını düşünürsek, kuvvetlenmesi gerekiyor. Şimdi de çıkar oynar ama aynı sorunu yaşayacağı için bekletiyoruz'' açıklamasını yaptı.