Olay Pendik, Sülüntepe Mahallesi Safa Caddesi 77 numarada bulunan Özsa isimli kafeteryada saat 11.30'da meydana geldi. İddialara göre, 47 yaşındaki evli ve bir çocuk babası müteahhit Kemal Yıldız, resmi nikahlı eşiyle yıllar önce ayrı yaşamaya başladı. Yıldız, bu süre içerisinde Mübetcan T. ile yaşamayı sürdürdü. Yaklaşık 7 yıl birlikte yaşadığı Mübetcan T.'ye boşanarak kendisiyle evleneceğini söyleyen Kemal Yıldız, boşanmayınca genç kadın ve annesi Meryem T., duruma öfkelendi. Meryem T., ayrılmalarını istedi. Mübetcan T'den ayrılan Kemal Yıldız, kadının annesine verdiği daireyi de geri almak istedi.
 
KURŞUN YAĞDIRDI
 
 
Kemal Yıldız'la sık sık tartışan Meryem T., kızıyla ilgili çıkan dedikodular ve daire ile ilgili konuşmak için sabah buluşmak istedi. Safa Caddesi üzerinde bir kafeteryada buluşan Meryem T. ile Kemal Yıldız arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Meryem T., yanında getirdiği ruhsatsız tabancayla Kemal Yıldız'a kurşun yağdırdı. Kemal Yıldız, vücuduna isabet eden 4 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Meryem T. olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
 
Pendik Asayiş Büro Amirliği'nde sorguya alınan Meryem T., ilk ifadesinde, "Uzun yıllardır kızımla birlikteydi. Boşanıp onunla evleneceğini söylüyordu. Ama bir türlü boşanmadı. Mahallede de dedikodular artınca bunun önüne geçmek istedim" diye konuştu. Meryem T., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.
 
Olayın gerçekleştiği mahallede oturan bir kişi de, “Kadın damadını öldürmüş sebebini bilmiyoruz. 4 kurşun isabet etmiş" diye konuştu.