Didim Belediyesi Plan bütçe Komisyonunca hazırlanan 2009 yılı bütçesi ve alınacak harç ve vergilerle öncesi konuşan Didim Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Kemal Beleci, 2008 yılında Didim Belediyesinin bütçesinin 46 milyon 800 bin YTL olduğunu, ilk 10 ay itibariyle bütçenin gerçekleşme oranın yüzde 70 oranında olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından 2009 yılı için Didim Belediyesinin bütçesinin 51 milyon 900 bin YTL olduğunu açıklayan Beleci, komisyonca çalışmaların tamamlandığını kaydetti.
Meclis toplantısında daha sonra Didim Belediyesince alınacak vergi ve harçlar konusunda Belediye Meclis Üyelerine bilgiler verilirken; 2009 yılı itibariyle konut su ücretlerine yüzde 7 oranında zam yapıldığı su ücretinin 2 YTL"den metrekaresinin 2,15 YTL, ticarethanelerde yüzde 10 zam yapılarak 3 YTL"ye, otellerde 4 YTL "ye, resmi dairelerde, okullarda ve eğitim yerlerinde su ücretinin 3,30 YTL, inşaatlarda ise 4 YTL "ye çıkarılmasına, atık su ücretlerinin 1,25YTL, hayvan kesim ücretlerinin büyükbaş için 65 YTL, küçükbaş için de 7,5 YTL olmasına yönünde karar alınırken, Komisyon tarafından hazırlanan diğer vergi ve harçlar Meclis Üyelerince kabul edildi.
Bütçe görüşmeleri esnasında söz alan CHP Belediye Meclis Mustafa Kıray, dünyada ve ülke genelindeki krizin vatandaşı etkilediğini söyleyerek, “Belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu krizden etkileniyor. Halkımızın durumu ortada bu konuyla ilgili olarak Aralık ayında bu konuyla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu da, “Vatandaşın borçlarıyla ilgili talepleri olursa ve taksitlendirme gibi bir talepleri olursa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu krizin etkisi ortada, Bu konuyu bütçe görüşmeleri esnasında da ele alındı” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Hazırlanan 2009 yılı Didim Belediye Bütçesi Meclis Üyelerinin oy birliğiyle Kabul edildi.