Denizli'de 51 yaşındaki bir kişi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Faekültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapılan ameliyatla cinsel organına yeniden kavuştu.

Başarılı geçen ameliyat sonrasında cinsel organına yeniden kavuşan 51 yaşında H.Ü., gazetecilere yaptığı açıklamada, Tavas'ın Karahisar beldesinde yaşadığını ve 5 yaşındayken ağabeyinin elindeki tüfeğin ateş alması sonucunda kasığından yaralanarak cinsel organını yitirdiğini söyledi. Bu nedenle okula gidemediğini ve evlenmediğini belirten H.Ü., şunları kaydetti:

''Uzun süre tedavi görmeme rağmen, cinsel organım sağlığına kavuşmadı. İdrar sızması olduğu için sürekli bez kullanıyordum. İyileşmediğim için okula gidemedim, okur yazar değilim. Doktorlar 'Senin çaren yok' diye geri gönderiyorlardı. Ailem de benimle fazla ilgilenmediği için tedavi olamadım. En sonunda bir dizi mikrocerrahi ameliyatla cinsel organın yeniden yapılabileceğini öğrendim.''

Bunun üzerine PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği'ne cinsel organ yokluğu nedeniyle başvurduğunu ifade eden H.Ü., Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Özcan tarafından, doku genişletici yöntemle kol derisinden cinsel organının yapıldığını söyledi.

Artık yüzünün güldüğünü belirten H.Ü., ''Ben de çoluk çocuk sahibi olmak istiyorum. Nasip kısmet olursa evlenip yuva kuracağım. Daha önce organlarım olmayınca böyle bir duyguya giremiyordum. Toplum içine çıkamıyordum'' diye konuştu.

YARD. DOÇ. DR. HAKAN ÖZCAN

H.Ü.'nün ameliyatını yapan Hakan Özcan ise yaptığı açıklamada, doku genişletici (tissue expander) ile büyütülen kol derisinden penis yapıldığını söyledi.

Özcan, dünyada ilk kez uygulanan teknik kapsamında, kol derisinde ve kolda bir eksiklik yaşanmadığını, yeni uygulamanın, kol derisinden penis yapılan eski tekniğe oranla estetik ve işlevsel anlamda daha iyi olduğunu bildirdi.

Özcan, eğer hastanın sperm kanalları, küçükken geçirdiği kazadan dolayı zarar görmemişse çocuk sahibi olabileceğini sözlerine ekledi.

GAZETEPORT