TBMM Genel Kurulunda CHP, Yargıtay ve Danıştay'da yeni daireler kurulmasına ilişkin tasarının görüşmeleri sırasında, yeni madde ihdasına ilişkin 500 önerge verdi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, iç tüzük gereği önergelerin tamamının işleme konulamayacağını söyledi.

Tasarı üzerinde görüşmelerde CHP madde ihdası için çok sayıda önerge verdi. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, milletvekillerinin önerge vermelerine ilişkin iç tüzüğün ilgili maddelerini okuduktan sonra, önergelerin tamamının işleme konulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bunun üzerine usül tartışması açıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, madde ihdasına ilişkin verilen önerge sayısının 500 olduğunu belirterek, bunların işleme konulması durumunda parlamentonun çalışamayacağını ifade etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut'un, geçmişte başka bir oturumda, önergelerin işleme konulması ile ilgili olarak şimdi söylediğinden farklı bir uygulama yaptığını ileri sürdü.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır da iç tüzük boşluğundan kaynaklanan bir durumun söz konusu olduğunu, konunun Başkanlık Divanında tartışılması gerektiğini, ancak tartışılmadığını söyledi.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut da Kart'ın, geçmişteki uygulamaya ilişkin verdiği örneğe değinerek, söz konusu uygulamanın bugün verdiği kararı destekler nitelikte olduğunu ifade etti.

AA