Bu arada, depremden kaçmaya çalışırken başına 5. kattan beton blok düşen Hüseyin Oran ile kalp krizi geçiren Halil Yıldırım hayatını kaybetti.
 
Kütahya’daki bazı binalar 5.9 şiddetindeki depreme dayanamayıp yan yattı.
 
Merkez üssü Kütahya’nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin etkileri dün sabah ortaya çıktı. Saat 23.15’te meydana gelen depremde 2 kişi öldü, 122 kişi yaralandı. Depremin ardından 6’sı 4’ün üzerinde 500 artçı şok kaydedildi. Pazarlar ve Şaphane başta olmak üzere Simav ve Emet’te binalarda hasara yol açan depremden sonra elektrik kesildi, telefon şebekeleri çöktü.
 
Kızılay depremin ardından Simav’ın girişinde 4 bin çadır bir de sahra hastanesi kuruldu.
 
Başbakanlık da Kütahya Valiliği emrine 2 milyon TL acil yardım gönderdi.
 
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, depremin hemen ardından harekete geçilip herkesin yardımına ulaşıldığını söyledi. Eroğlu, bir gazetecinin, “Deprem, siyanür barajını etkiler mi?” sorusunu, “Biz orada bütün tedbirleri almıştık. Hatta depremden sonra da tekrar bakıldı. Herhangi bir tehlike olmadığını söylüyoruz” diye cevapladı.
 
EVDEN KAÇTI SOKAKTA ÖLDÜ
 
Depremde ölen Hüseyin Oran’ın (18) dedesi Hasan Duvarcı, torununun depremden kaçarken hayatını kaybettiğini söyledi. Torununun, yaklaşık 6 ay önce annesi ve babası ayrıldığı için ailevi meselelerinin bulunduğunu ifade eden Duvarcı, “Akşam depremin olmasının ardından evden dışarıya kaçıyormuş. Elinde televizyon kumandasıyla kapıdan 5 metre ayrılır ayrılmaz 5’inci kattan kopan duvarın parçası başına düşmüş” dedi. Depremin ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Halil Yıldırım ise kardeşi imam Kadir Yıldırım’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi.