Filipinli çetenin Türk bağlantısı aranıyor İstanbul CNR Expo"da düzenlenen 32"nci Mücevher Fuarı"nda Zelal Kuyumcuk"tan çalınan ve yapımı 8 ayda tamamlanan üzeri zümrüt ve pırlanta taşlarla bezeli gerdanlığın el çabukluğu yöntemiyle 3 saniye içinde çalındığı ortaya çıktı. Firma görevlilerinin soygunu 2 saat sonra fark etmesinin ardından polis kısa sürede hırsızların kimliğini tespit etti. Araştırmalarını derinleştiren polis uluslararası bir hırsızlık çetesiyle karşı karşıya olduğunu gördü.

Uluslararası profesyoneller

Fuarın güvenlik kameralarından ve bu yıl uygulanan fuara katılanlara doldurtulan formlardan yola çıkan ekipler hırsızlık olayının Filipinli bir çete tarafından yapıldığını tespit etti. Kimlikleri tespit edilen çetenin görüntülerinden fotoğraf yapan polis savcılığın da verdiği yakalama kararıyla bu görüntüleri saat 20.00 sıralarında havalimanı polisiyle paylaştı. Ancak yapılan kontrollerde belirlenen 7 kişinin saat:19.10"da Emirates havayollarıyla Atatürk Havalimanı"ndan ayrıldıkları belirlendi. Havayolu şirketi vasıtasıyla Pilotla irtibata geçen polis uçak Dubai"ye yarım saatlik bir mesafede iken hırsızların uçakta olduğu teyidini aldı. Ancak İstanbul polisinin Dubai aktarmalı uçaktaki hırsızları yakalamak için yaptığı girişimler sonuçlanana kadar 7 hırsızın Dubai"de yaptıkları aktarmayla Filipinlere kaçtıkları haberi geldi. Hırsızlık çetesini yakalamak için İnterpolle irtibata geçen polis, 7 hırsız hakkında yakalama kararı çıkarttı. Polis yakalama kararının kırmızı bültene çevrilmesini bekliyor.

Türk bağlantısı kim?

Film gibi bir soyguna imza atan 7 kişilik hırsızlık çetesinin Türkiye"deki bağlarını ve planlarını deşifre etmek için çalışan polis, şimdi İstanbul"da hırsızların izini sürüyor. Türkiye"ye ilk defa giriş yaptıkları tespit edilen hırsızların bilmedikleri bir şehirde büyük bir soygun planını yapamayacakları üzerinde duran polis çetenin Türk bağlantısını araştırıyor. Polis şehirdeki tüm otel kayıtlarını mercek altına aldı. Yapılan taramalarda polis 2 Filipinlinin daha kayıdına ulaştı. Fuara katılarak doldurdukları formda kendilerini Arnavut olarak tanıtan iki Filipinli"nin de çeteyle bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Bir gün önce keşif

Soyguncuların 15"inde İstanbul"a geldikten çeteden iki kişinin soygundan bir gün önce fuar alanına gelerek keşif yaptıkları tespit edildi. Hırsızlardan Janise Apostol ile Adona Armando"nun fuar alanına girerken görüntülerini Vatan ele geçirdi. Zelal Kuyumculuğun hırsızlar tarafından güvenlik zafiyeti gözetilerek bir önce soygun için seçildiğini tahmin eden polis çetenin firmayı tanıyan bir kişi tarafından da yönlendirilmiş olabileceğini değerlendiriyor. Polis fuarda sergilenen mücevherlerin imitasyonunun da sergilenmesi nedeniyle çetenin işini şansa bırakmamış olacağını düşünüyor.

gazetevatan