Belediyenin bu alanı alabilmek için 2005"ten beri Çevre ve Orman Bakanlığı"na defalarca başvuruda bulunduğu belirlendi.

Başvuruları, “Burası orman ve su kaynaklarına yakın” diye sürekli reddeden bakanlık sonunda belediyenin isteğini kabul etti Çapkınlıklarıyla gündemden düşmeyen İtalya Başbakanı Berlusconi"nin seks bağımlılığını tedavi ettirmesi için bir kliniğe yatabileceği iddia edildi. Çapkınlıkları ortaya çıkınca kendisini terk eden ve boşanma davası açan eşi Veronica Lario, iddiaya göre Berlusconi"nin yanına döndü. Veronica"nın baskısıyla da Berlusconi"nin seks bağımlılığını tedavi ettireceği öne sürüldü.

TBMM Genel Sekreterliği, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin"in talimatı üzerine, milletvekillerine özel plaka verilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile çalışma başlattı. Özel plakalar ya bakanlarda olduğu gibi kırmızı renkli olacak ya da üzerinde milletvekili olduklarını gösterecek bir sembol kullanılacak. Milletvekilleri, gittikleri yerlerde protokol krizi yaşamamak için özel plaka istediklerini belirtti.

AĞAÇLARI BAKANLIK KESTİ

Belediye, İstanbul"un en yeşil bölgelerinden biri olan Kemerburgaz-Göktürk"te 689 dönümlük araziyi çöp dökme sahası olarak Çevre ve Orman Bakanlığı"ndan 4 yıldır talep ediyordu.

Bakanlık, defalarca reddettiği bu talebi Nisan 2009"da kabul etti. Bakanlığa bağlı ekipler belediyenin talebi üzerine bölgedeki 50 bin meşe ağacını keserek açtıkları çöp depolama alanını belediyeye teslim etti.

OCAKLARI KULLANMADILAR

Bölgede ömrünü tamamlamış kömür ocakları bulunuyor. Orman alanlarının dışında olmasına rağmen bu ocakların değerlendirilmeyip 50 bin meşe kesilerek yeni alan açılması çeşitli soru işaretlerini gündeme getirdi. İddiaya göre, belediyeye bağlı bazı şirketler bu kömür ocaklarından bazılarını ihaleyle kiraladı.

Ancak bunlar hafriyat dökme alanı olarak kullanıldı ve belediye bundan para kazandı. / milliyet